onsdag 16 december 2015

Efterlysning: Små pet-flaskor

Vi efterlyser tomma genomskinliga pet-flaskor som rymmer max 50 cl. Så har ni några i pantlådan så tar vi gärna emot dem!



Onsdagspromenad

Idag gick vi hem till ett av barnen på vår onsdagspromenad! Vi kunde se både barnets förra hem och det nuvarande! Barnen tycker det är jättekul att få visa var de bor!
Barnet pekade ut sin mammas cykel på gården.
Håll utkik i hallen ovanför hyllorna där alla bilderna på barnen utanför sina dörrar kommer på plats.

Luciamys

I måndags kom Humlorna på besök och lussade för oss på Kolibrin och Fjärilen, det var jättemysigt! Barnen satt med stora ögon och tittade på när barnen sjöng allt från tipp tapp och mössens julafton.
Sen gick vi ut på gården och cyklade, grävde och lekte! 

onsdag 9 december 2015

Vi har löss!!

Både barn och vuxna på kolibrin och fjärilen har drabbats av löss! Var noga med att kolla era barns hår efter både
ägg och djur!

Hälsningar Kolibrin!

Onsdag 9 dec

Idag gick vi en promenad i Limhamn, vi hann gå hem till två av barnen och det blev en rejäl promenad. Som tur är hade vi den stora vagnen med oss så att de som inte orkade mer till slut fick sätta sig en stund och vila. De flesta klarar dock av att gå hur långt som helst, de är jättebra på att promenera!
På väg hem gick vi förbi Lihamns kyrka som var väldigt fin att titta på. 

Titta gärna i hallen så ser ni vilka barn vi besökt den senaste tiden!

Tisdag 8 dec


Idag var barnen ute och lekte medan några var inne och gjorde klart lite julpyssel. Efter det plockade vi fram granen och några av barnen hjälpte till att dekorera den!

Såhär fin blev den!

tisdag 1 december 2015

Dinusauriedjungel i ateljen.

Något som plötsligt blivit bäldigt populärt på Kolibrin är Dinisaurier och andra vilda djur. Så i ateljen har vi ändrat om lite och börjat skapa en djungel! 
Så om ni skulle ha någon dinusaurie liggandes i någon gammal leksakslåda, eller alla sorters djur för den delen så tar vi gärna emot donationer på sådant :) 

Tomten har kommit på besök!

Idag upptäckte vi något spännande när vi gick in på samlingen, Tomten hade varit där! Han hade skrivit ett brev som han lagt i en tomtemössa där han uppmanade barnen att öva på julsångerna. Så vi sjöng allt från luciasången till tipp tapp! De är riktigt bra på sånger och rörelser! Och det var ju väldigt spännande att tomten varit på besök! 

torsdag 19 november 2015

Kolibri--->Utter

Hej! Efter en otroligt fin tid på Kolibrin så styr jag vidare mot Uttern! Fr.o.m. Januari kommer jag (Emma) bli Utterpersonal! 

onsdag 18 november 2015

Veckans promenix!


Idag kom vi iväg till brandbilslekplatsen! Vi hade sällskap av humlan som redan promenerat dit! Mycket lek och utmaningar! 
Tillbaka på förskolan hade kocken lagat underbar köttfärssås med spagetti som föll samtliga barn i smaken! 

tisdag 17 november 2015

Vattenlek

Idag har det blivit mycket vattenlek! Några lekte ute i ösregnet, några lekte med vatten inne i badrummet i en stor balja medan några fick leka i lugn och ro inne på avdelningen. 

Barnen hade nog kunnat plaska hela dagen! 


onsdag 11 november 2015

Promenad!

Idag har vi varit på en låååång promenad! Vi vandrade iväg för att besöka två av våra barns hem! Promenaden gick jättebra, men när vi kom tillbaka hade vi ett gäng trötta och hungriga barn!

måndag 9 november 2015

Utelek ocv finnotorik

Idag lekte vi ute på förmiddagen, det var lite blötare än vad vi förutsåg så torkskåpen är helt fulla! 

På eftermiddagen delade vi in dem i mindre grupper där några fick lägga pussel och leka med smålego i samlingsrummet, medan några fick leka i köket och bilhörnan.

Några bilder från förra veckan

Förra veckan blev det inte så mycket bloggat pga sjukdom bland personalen, men vi fotade en del och framför allt så har vi ändå haft väldigt roligt! Barnen har lekt med den nya bilen som finns på gården, plaskat i vatten och provat att fylla halloweenpumporna med vatten (de kräktes vatten!).

tisdag 3 november 2015

Kolibrins spökfest!

I måndags hade vi spökfest på kolibrin! Vissa av barnen var utklädda till allt från skelett och pumpor till tigrar och nalle puh. 
Vi tittade lite på spöket laban.
Vi åt spökbananer som sa buuuuh.
Så sjöng vi lite spöksånger och de som ville fick färglägga spöken och pumpor. Vi har pratat en del om känslor också då vi har en pumpa som är arg, och en som är en glad katt! 

fredag 30 oktober 2015

Spökfest!



På måndagen den 2 november ska vi ha spökfest på Kolibrin! Barnen får gärna vara utklädda till vad de vill!  


 

torsdag 29 oktober 2015

En torsdag i pumpans tecken!

Idag har vi börjat skära i en av våra pumpor! Vi tog ut den på gården och började skära medan barnen tittade pä med spänning! Sen tog vi ut alla kärnor och gröpte ur så mycket pumpa vi kunde. Barnen tyckte pumpan var tung! Så pratade vi om att den va oreange, att man kunde äta pumpafrön och göra paj på fruktköttet. 

Barnen valde att vi skulle göra en pumpa som var arg idag, de fick hjälpa till ocv visa hur man såg ut när man var arg, och så ritade vi på pumpan först innan vi skar ut ett riktigt argt ansikte!
Monster! Spöke! 
Så sa några av barnen när de såg den.  Som tur är tyckte ingen att den var särskilt läskig utan snarare spännande och rolig! 

måndag 26 oktober 2015

Kvalitetsbesök på onsdag

Onsdagen den 28/10 kommer Flodillerns Förskola få kvalitetsbesök av Förskoleförvaltningens kvalitetsstödjare. Alla förskolor i Malmö Stads regi får dessa besök för att säkerställa och öka likvärdigheten mellan olika förskolor.

Kvalitetsstödjarna kommer vara med under hela dagen och följa verksamheten som pågår som vanligt (vilket nog innebär att de följer med på utflykt!).

Så ser ni några lustiga filurer med papper och penna så vet ni vilka de är.

Här är en länk för den som är intresserad av att läsa mer om Förskoleförvaltningens kvalitetsbesök:

http://malmo.se/Forskola--utbildning/Forskola/Sa-jobbar-vi-med.../Kvalitet/Kvalitetsstodjare

Matematik och sovpremiär

Idag var vi ute i det fina höstvädret på förmiddagen och så fick vi besök av ett nytt barn och förälder som ska börja nästa år.

Lite nya mattematikredskap har kommit upp på väggen på avdelningen. Genom att visa siffrorna på flera olika vis får barnen en större upplevelse av antalet och har lättare att förstå begreppen. 
Idag var dessutom premiär för att sova ute! Så idag har vi sovit riktigt gott! 

onsdag 21 oktober 2015

Promenad med lekplatsmål!

Idag valde vi att utöka promenaden. Vi gick hela vägen till lekplatsen vid Bergaskolan. Våra barn är helt fantastiska på att promenera. 

På lekplatsen underhölls några barn av lastbilen och grävbilen på andra sida gatan.

torsdag 15 oktober 2015

Onsdagsutflykt till brandbilslekplatsen


Igår var det dags för promenad igen! Vi gick till brandbilslekplatsen, och nästan alla barn gick och höll i repet. Alla är riktigt duktiga på att gå fint och hålla fast! 

Även Emilia och några barn från Hajen följde med till lekplatsen och lekte tillsammans med oss! 

Tisdag med "egentillverkade" vattenpölar


I tisdags var vi ute och lekte i regnet allihop. Dock hade det inte regnat så pass mycket att det blivit vattenpölar ännu, så vi fick helt enkelt skapa egna så vi kunde plaska lite mera.
Ett av barnen ville bestämt visa detta för sin mamma, alltså vattnet i skålen på bilden ovan. Därför tog vi en bild på det så barnet kunde visa upp det på bloggen lite senare och slippa spara på vattnet.
På eftermiddagen hade vi det lite mysigt inomhus, med babblarna, billek och bokläsning medan regnet öste ned utanför.


måndag 12 oktober 2015

Plockat höstlöv

Idag var de flesta barnen ute på förmiddagen. Vi gick i skogen och plockade fina löv som ramlat ned från träden, och försiktigt plockade vi de väldigt stickiga kastanjerna som ramlat ned i gräset. Detta kommer användas till pyssel en annan dag.