onsdag 30 september 2015

Inför föräldramötet den 8 oktober!

Vi vill gärna att ni tar med foton på familj, vänner och eventuella husdjur som är viktiga för era barn, då vi tillsammans med er vill göra trygghetstavlor till dem på föräldramötet. Ni får gärna komma med bilderna någon dag innan, eller om ni inte har tillgång till skrivare kan ni lämna ett usb minne till oss eller maila till iris.valgeirsdottir@malmo.se så skriver vi ut bilderna till er.

Vi har även satt upp en lapp i hallen där ni kan skriva upp om ni har möjlighet att närvara.

tisdag 29 september 2015

Skapande verksamhet på gården

Idag har vi varit ute hela dagen, hösten bjuder ju verkligen på soliga dagar! Vi var i skogen (på gården) och letade efter pinnar först som vi sen målade när vi var ute. När pinnarna sen torkat blev de till ety vindspel som nu hänger i äppelträdet på gården! 

fredag 25 september 2015

En solig fredag!

Idag har vi varit ute på den soliga gården på förmiddagen! Vi lekte dansstop, lyssnade på musik och letade efter spännande djur. Här har ett barn hittat rn snigel! 
Trevlig helg! 

torsdag 24 september 2015

Efterlysning: Rör

Jobbar ni eller någon ni känner inom bygg- eller vvsbranchen? :) Vi vill nämligen gärna ta emot plaströr av alla olika sorter att ha på gården. Rören kan komma att bli till exempel bilbanor, vattenrännor eller hemliga tunnlar under sandlådan, bara fantasin sätter gränser! 

Efterlysning: Kastruller och slevar

Vi är på jakt efter gamla kastruller, stekpannor och slevar som någon av er kanske har i gömmorna. 
Så kika gärna om det finns något ni inte använder, vi tar gärna emot och använder till barnens pedagogiska miljö! 

Några bilder ifrån veckan

Denna vecka har präglats av utevistelse där vi utmanas fysiskt på vår stora gård, tränar balansen på cyklarna, pratar med byggarbetarna och inspekterar deras stora grävmaskiner och lastbilar.
Vi har även börjat måla lite med höstfärger, både på papper och på kaffefilter. 


tisdag 15 september 2015

Byggplats Flodillern

Bygget på gården är i full gång och idag har de dessutom börjat gräva grunden till det som ska bli ett nytt förråd bredvid sophuset. Den stora grävmaskinen lockade stor publik, det är väldigt spännande! 
Vid trädäcket där barnen sover ska taket byggas ut så att vi är ordentligt skyddade från regn och rusk. Under tiden som bygget är igång sover barnen inomhus.

fredag 4 september 2015

Blixtar och dunder

Idag var vi ute i ösregn, samtidigt som det åskande och blixtrade på himmelen! Barnen var ganska oberörda av åskan, och hade mest roligt åt att plaska i vattnet!

Tänk på att förskolan är stängd på måndag! Trevlig helg!