fredag 30 oktober 2015

Spökfest!



På måndagen den 2 november ska vi ha spökfest på Kolibrin! Barnen får gärna vara utklädda till vad de vill!  


 

torsdag 29 oktober 2015

En torsdag i pumpans tecken!

Idag har vi börjat skära i en av våra pumpor! Vi tog ut den på gården och började skära medan barnen tittade pä med spänning! Sen tog vi ut alla kärnor och gröpte ur så mycket pumpa vi kunde. Barnen tyckte pumpan var tung! Så pratade vi om att den va oreange, att man kunde äta pumpafrön och göra paj på fruktköttet. 

Barnen valde att vi skulle göra en pumpa som var arg idag, de fick hjälpa till ocv visa hur man såg ut när man var arg, och så ritade vi på pumpan först innan vi skar ut ett riktigt argt ansikte!
Monster! Spöke! 
Så sa några av barnen när de såg den.  Som tur är tyckte ingen att den var särskilt läskig utan snarare spännande och rolig! 

måndag 26 oktober 2015

Kvalitetsbesök på onsdag

Onsdagen den 28/10 kommer Flodillerns Förskola få kvalitetsbesök av Förskoleförvaltningens kvalitetsstödjare. Alla förskolor i Malmö Stads regi får dessa besök för att säkerställa och öka likvärdigheten mellan olika förskolor.

Kvalitetsstödjarna kommer vara med under hela dagen och följa verksamheten som pågår som vanligt (vilket nog innebär att de följer med på utflykt!).

Så ser ni några lustiga filurer med papper och penna så vet ni vilka de är.

Här är en länk för den som är intresserad av att läsa mer om Förskoleförvaltningens kvalitetsbesök:

http://malmo.se/Forskola--utbildning/Forskola/Sa-jobbar-vi-med.../Kvalitet/Kvalitetsstodjare

Matematik och sovpremiär

Idag var vi ute i det fina höstvädret på förmiddagen och så fick vi besök av ett nytt barn och förälder som ska börja nästa år.

Lite nya mattematikredskap har kommit upp på väggen på avdelningen. Genom att visa siffrorna på flera olika vis får barnen en större upplevelse av antalet och har lättare att förstå begreppen. 
Idag var dessutom premiär för att sova ute! Så idag har vi sovit riktigt gott! 

onsdag 21 oktober 2015

Promenad med lekplatsmål!

Idag valde vi att utöka promenaden. Vi gick hela vägen till lekplatsen vid Bergaskolan. Våra barn är helt fantastiska på att promenera. 

På lekplatsen underhölls några barn av lastbilen och grävbilen på andra sida gatan.

torsdag 15 oktober 2015

Onsdagsutflykt till brandbilslekplatsen


Igår var det dags för promenad igen! Vi gick till brandbilslekplatsen, och nästan alla barn gick och höll i repet. Alla är riktigt duktiga på att gå fint och hålla fast! 

Även Emilia och några barn från Hajen följde med till lekplatsen och lekte tillsammans med oss! 

Tisdag med "egentillverkade" vattenpölar


I tisdags var vi ute och lekte i regnet allihop. Dock hade det inte regnat så pass mycket att det blivit vattenpölar ännu, så vi fick helt enkelt skapa egna så vi kunde plaska lite mera.
Ett av barnen ville bestämt visa detta för sin mamma, alltså vattnet i skålen på bilden ovan. Därför tog vi en bild på det så barnet kunde visa upp det på bloggen lite senare och slippa spara på vattnet.
På eftermiddagen hade vi det lite mysigt inomhus, med babblarna, billek och bokläsning medan regnet öste ned utanför.


måndag 12 oktober 2015

Plockat höstlöv

Idag var de flesta barnen ute på förmiddagen. Vi gick i skogen och plockade fina löv som ramlat ned från träden, och försiktigt plockade vi de väldigt stickiga kastanjerna som ramlat ned i gräset. Detta kommer användas till pyssel en annan dag. 

tisdag 6 oktober 2015

Bilar på vift


Bilar på vift

Kolibrins mycket omtyckta och populära bilar är på vift någonstans, och vi vet inte alls vart de tagit vägen. Om någon bil råkat följa med hem får ni gärna lägga tillbaka på bilhyllan i hallen!
(Det går även bra att skänka gamla bilar där, vi tar tacksamt emot alla slags fordon!)
(vissa av bilarna har vi märkt med ett K på undersidan, men många är omärkta).