onsdag 16 december 2015

Efterlysning: Små pet-flaskor

Vi efterlyser tomma genomskinliga pet-flaskor som rymmer max 50 cl. Så har ni några i pantlådan så tar vi gärna emot dem!



Onsdagspromenad

Idag gick vi hem till ett av barnen på vår onsdagspromenad! Vi kunde se både barnets förra hem och det nuvarande! Barnen tycker det är jättekul att få visa var de bor!
Barnet pekade ut sin mammas cykel på gården.
Håll utkik i hallen ovanför hyllorna där alla bilderna på barnen utanför sina dörrar kommer på plats.

Luciamys

I måndags kom Humlorna på besök och lussade för oss på Kolibrin och Fjärilen, det var jättemysigt! Barnen satt med stora ögon och tittade på när barnen sjöng allt från tipp tapp och mössens julafton.
Sen gick vi ut på gården och cyklade, grävde och lekte! 

onsdag 9 december 2015

Vi har löss!!

Både barn och vuxna på kolibrin och fjärilen har drabbats av löss! Var noga med att kolla era barns hår efter både
ägg och djur!

Hälsningar Kolibrin!

Onsdag 9 dec

Idag gick vi en promenad i Limhamn, vi hann gå hem till två av barnen och det blev en rejäl promenad. Som tur är hade vi den stora vagnen med oss så att de som inte orkade mer till slut fick sätta sig en stund och vila. De flesta klarar dock av att gå hur långt som helst, de är jättebra på att promenera!
På väg hem gick vi förbi Lihamns kyrka som var väldigt fin att titta på. 

Titta gärna i hallen så ser ni vilka barn vi besökt den senaste tiden!

Tisdag 8 dec


Idag var barnen ute och lekte medan några var inne och gjorde klart lite julpyssel. Efter det plockade vi fram granen och några av barnen hjälpte till att dekorera den!

Såhär fin blev den!

tisdag 1 december 2015

Dinusauriedjungel i ateljen.

Något som plötsligt blivit bäldigt populärt på Kolibrin är Dinisaurier och andra vilda djur. Så i ateljen har vi ändrat om lite och börjat skapa en djungel! 
Så om ni skulle ha någon dinusaurie liggandes i någon gammal leksakslåda, eller alla sorters djur för den delen så tar vi gärna emot donationer på sådant :) 

Tomten har kommit på besök!

Idag upptäckte vi något spännande när vi gick in på samlingen, Tomten hade varit där! Han hade skrivit ett brev som han lagt i en tomtemössa där han uppmanade barnen att öva på julsångerna. Så vi sjöng allt från luciasången till tipp tapp! De är riktigt bra på sånger och rörelser! Och det var ju väldigt spännande att tomten varit på besök!