onsdag 27 januari 2016

ommöbleringsonsdag

Idag har vi på planeringen tänkt ut en ny plan för vår miljö på avdelningen. Vi hann med att verkställa en del av planerna redan i förmiddags och barnen hjälpte gladeligen till :) bland annat limmade vi fast en tågbana på ett av våra bord 

Ta gärna en titt på den lilla hyllan i hallen där vi satt upp 3 flaskor med olika vatten i och bild till varje flaska (se tisdagens blogginlägg för mer info om vattenflaskorna) 

tisdag 26 januari 2016

Tisdag på en mycket blöt gård

Idag har vi varit ute i det fina vädret! Det är ju minst sagt lite blött ute för tillfället, men vi tyckte det passade med tanke på att vi på VU-dagen i fredags bestämt att vi ska ha Tema Vatten i huset. I sandlådan var det nästan träskmark och man kunde fastna med stövlarna! Vi provade att hälla vatten som rann ned i brunnen (slog två flugor i en smäll och tömde ut lite av vattnet i sandlådan samtidigt...) och så tog vi vattenprover från två olika vattenpölar. En ifrån sandlådan och en ifrån skogen. Dessa kan vi sen utforska vidare inomhus!
Exakt hur vi kommer arbeta med vattentemat är inte bestämt ännu, det kan bli precis hur som helst! 

måndag 25 januari 2016

Måndag

I fredags hade vi VU-dag då vi bland annat utbildades inom HLR och sjukvård för små barn. 

Denna vecka kommer Mihaela vara inne hos oss på Kolibrin. Idag har halva gruppen varit ute på gården och lekt i vattenpölarna och geggan som kommit sen snön smälte i helgen. Det blev mycket plaskande och utforskande med geggamojjan, framförallt att hälla i klumpar av lera i en vattenpöl för att skapa så mycket stänk som möjligt. Andra halvan var inne och hade sångsamling och åt frukt följt av lek. 

Till lunch åt vi spenatpasta med majs och morötter. 

OBS! Det går maginfluensa och vattenkoppor på avdelningen. 

måndag 18 januari 2016

Måndag 18 januari

Idag har några barn varit ute i snön och lekt medan några har varit inne och lekt tillsammans med de nya barnen som inskolas på Kolibrin just nu.

Idag är dessutom första dagen som Emilia kommit tillbaka till Flodillern på heltid och är färdig med sina studier, i och med detta flyttar Emma till Uttern och tar med sig ett barn ut dit också.

Vi vill även påminna om att förskolan har stängt på fredag på grund av VU-dag.

fredag 8 januari 2016

Dagens snögubbe!

Dagens prestation var en fin snögubbe! Barnen hade jättekul med att hjälpa till att bygga den, och hen lyckades stå på huvudet i runt en halvtimme innan hen blåste omkull. Några av barnen såg när snögubben ramlade genom fönstret, och sa att hen fick ont. 

Men den va rätt imponerande när den stod där den stod!

Trevlig helg!

torsdag 7 januari 2016

Välkomna till Vårterminen 2016!

God fortsättning! Hoppas alla haft en fin ledighet! Idag har vi inte varit så många barn och då många personal fortfarande har semester har vi samarbetat med Fjärilen. Vi startade dagen med samling och fruktstund och sen lekte vi ute i snön som äntligen kommit!