tisdag 29 mars 2016

Tisdag med vårväder

Idag var vi lite kort med personal på avdelningen då både Mija och Emilia var borta, men vi hade en toppendag ändå! Två barn fick gå in och äta med fjärilen, och utöver det har vi varit ute i stort sett hela dagen! 
Nu när det börjar bli så fint väder suddas ute-och innegränserna ut mer och mer och det som kan göras inne kan lika bra göras ute! Så idag har vi bland annat haft sagostund och ritat/skrivit i det vackra vårvädret! 

Och glad påsk förresten! Hoppas solen sken på er i helgen! :)

onsdag 23 mars 2016

PÅSKFEST🎉

Idag hade hela förskolan påskfest🐣
Vi började med gemensam samling på gården med raketen, sång och dans. Efteråt fortsatte vi med ett påskdisco där självklart favoriten "Bada nakna" gick varmt! Några barn tittade på när uttern gjorde färgäggsexperiment med varmt vatten, kaffe, blåbär & gurkmeja. 
Till lunch hoppade vi på våra kvastar och flög in till långbord med påskmat. Lax, sill, köttbullar, prinskorvar och såklart ägg mm :) 
Festen avslutades precis så som en fest ska göras med en god bit kaka eller kanske två bitar🙈 bakad av vår egna mästerbakare Mija 

tisdag 22 mars 2016

Påskpyssel, taktilt skapande och utelek

Idag har några barnen påskpysslat! Det blev handavtryck som ska bli till påsktulpaner och så fortsatte barnen skapa taktila canvastavlor med hjälp av färg med sand i och fjädrar! 

Imorgon är det påskfest på förskolan och då får barnen gärna komma utklädda! 

måndag 21 mars 2016

Måndag -utedag

Idag har vi varit ute mycket i det fina vädret! De äldre barnen har dessutom påskpysslat med Mija och Elisabeth!

fredag 11 mars 2016

Malmö museum & fredag

Igår va halva barngruppen på Malmö Musuem där vi besökte Akvariet & djurutställningen. Vi hann även med en liten visit till Fiskehoddorna! Mycket spännande tyckte barnen :) 
Fler bilder hittar ni på skärmen i hallen :)

Idag var vi ute på gården och njöt av solen hela förmiddagen. Vi hade bland annat miniröris, utklädningslek & ritade. 
Trevlig helg till er alla! :) 

onsdag 9 mars 2016

Onsdag

Igår hade vi planering tillsammans med Fjärilen under förmiddagen, då bestämde vi bland annat att påbörja ett gemensamt arbete med husets tema: vatten. Idag gjorde vi blå havslera som barnen tillsammans lekte med. I leran ska vi sedan införa djur, växter och andra saker som finns i havet. 
På förmiddagen var de flesta barnen ute på gården och lekte, några var inne och lekte med vatten och lera :) 

Uppmärksamma gärna att vår bildskärm i hallen fungerar igen där vi uppdaterar med nya bilder så ofta vi kan! 

tisdag 8 mars 2016

UTFLYKT TORSDAG 10/3

Hej! Vi vill informera om att nu på torsdag (10/3) ska halva gruppen iväg till Malmö Museum Akvariet. Det är därför viktigt att barnen är här senast kl 9.00!! Vi åker med kulturbussen och har därför ingen möjlighet att vänta på några barn. 

onsdag 2 mars 2016

lera, plask, lekplats och dansfest

Igår (tisdag) var Daniela från Hajen på besök hos oss hela dagen. På förmiddagen gick vi iväg till Hemplans lekplats där vi åkte rutschkana och lekte på den stora Jeepen :) efter mellanmål tog vi fram vårt vattenleksbord för att bada dockorna, det slutade med att barnen istället badade sig själva med glas, bringare och tekannor. Plask!

Idag (onsdag) har vi haft Miniröris med massor av dans och spring. Efteråt varvade vi ner med lek med lera :)