fredag 29 april 2016

Majvrål och skräpplockardag

Idag har vi haft skräpplockardag på Flodillern! Vi startade dagen med ett Majvrål vid stockarna där alla barnen skrek in våren så högt de bara kunde. Sen har de som velat plockat skräp och skapat konst av skräpet som plockats!

onsdag 27 april 2016

Mera is och planteringar.

Idag har de flesta barnen varit ute på gården på förmiddagen. Vi tog fram ett stort block med is som hade gömda skatter i sig och barnen fick hjälpas åt att få loss dem genom att först banka på isen med en bandyklubba och sen hälla på varmt vatten med vattenkannor.
Till slut smälte och knäcktes isen och skatterna avslöjades!

På en annan del av gården höll vi på med planteringar! Alla barnen har sått/ska så tomat och så har vi även provat så kärnorna från äpple, päron och paprika också. Planen var att ha clementin och apelsin också men oavsett hur mycket vinst dök det aldrig upp någon kärna, så det får vi försöka en annan gång, med nya frukter. 
De barn som inte var ute på förmiddagen var inne och skapade lite taktil vattenkonst! 

tisdag 26 april 2016

Is

Idag utforskade och undersökte vi is både på samlingen och till mellanmål :)
Några barn följde med till Stadsbiblioteket och lämnade tillbaka böcker och lånade nya. De barnen som varkvar på förskolan lekte ute och planterade i mjölkkartonger. 
 

torsdag 21 april 2016

Långpromenad i solsken


Idag begav vi oss ut med några av barnen på det som råkade bli en ganska lång promenad. Vi gick hem till ett av barnen, och även hem till Emilia som bodde i närheten. På vägen dit och tillbaka hann vi se och höra väldigt många lastbilar, grävmaskiner och allehanda fordon. Även några hundar, ankor, en svan och där kunde vi se och höra hur havet skvalpade under träbryggan där vi gick med vagnarna. 

(Då vi hade lite otur med sjukdom i personalstyrkan så var några av barnen på andra avdelningar och gjorde roliga och spännande saker). 
Ett av barnen utbrast "Pingvin" när hen såg denna kullerstensgrej (?) på andra sidan gatan, och då uppstod ett mycket intressant samtal om Igloos (som det självklart liknar), pingviner, snö, nordpolen och då såklart tomten. 

torsdag 14 april 2016

vagnpromenad

Idag gick vi hem till två av barnens hem och tog bilder utanför deras dörr :) vi hann även med en bit frukt och lek på gården. Traktorn som var och arbetade på gården var väldigt populär att titta på