tisdag 24 maj 2016

Måndag med kalas i det gröna!

I går firade vi en treåring i gruppen genom att ta ut bolibompastolen och sjunga ute på gården. Många barn från flera olika avdelningar anslöt och det blev en väldigt trevlig stund med stark sång! 

torsdag 19 maj 2016

Hembesök och fågelbajs på armen

Igår gick vi en promenad hem till ett av barnen (snart har vi gått hem till alla!) och öven Mija fick visa sitt hus (och ta en bild utanför dörren precis som alla barnen gör). Sen gick vi vidare och matade lite gäss som gick i gräset. Självklart kom det då även fiskmåsar och åt brödet och en av dem lyckades bajsa på iris arm, vilket var mycket uppskattat av barnen. 

tisdag 17 maj 2016

Taktilt skapande på gården

Idag har några barn skapat taktila tavlor på gården. Med sand i färgen, snäckor samt maskrosblad skapades fina alster. Maskrosbladen förvandlades till hajar som åt snäckor! 

Någr av barnen var på sannaparkens lekplats och gungade en stund på förmiddagen. 

måndag 9 maj 2016

Höst & teater

Imorgon 9.15 ska vi på en teaterföreställning inne på Hajen. Var gärna på plats senast 9.00 

Info om hösten finns nu uppe, mer kommer när vi vet mer :) 

onsdag 4 maj 2016

Planteringsfeber

Vi har fått lite odlingsmani på Kolibrin, och på sista tiden har vi provat odla allt vi fått tag på. Bland annat har alla barnen sått tomater som vi hoppas ska växa och bli stora plantor snabbt nu när solen skiner så fint. Sen har vi dessutom provat att sätta potatisar!
Det är lika nytt för vissa i personalen som det är för barnen så här lär vi oss definitivt tillsammans och är medforskare med barnen!

Tomaterna möglar lite först, men det gör inget. Det kan bli bra ändå! Men den allmänna reaktionen från barnen när de såg tomaterna var bläää, de är gamla!

De är delaktiga i hela processen, att gräva i jorden, skära tomaten med den vassa kniven, och att vattna. Så har vi pratat om vad de behöver för att växa mer, och att vi tagit ut dem för att solen ska skina på dem lite mer.

tisdag 3 maj 2016

Grannarna står för underhållningen

Idag på morgonen fanns det mycket att titta på när förskolans granne skulle gräva upp sitt staket! En man stod och tryckte på knappar på en slags fjärkontroll och kunde styra den stora grävarmen, och det var roligt att se på fåglarna som passade på att flyga ned i hålen så fort de fick chansen.

En mycket spännande start på dagen!

Föräldrasamråd!


Vill du vara med i Föräldrasamrådet?!

Vi söker en eller flera föräldrar som vil representera Kolibrin i Flodillerns Föräldrasamråd. Detta innebär att ni träffar representanter från förskolan samt förskolechefen vid ca ett tillfälle per termin för att samtala kring förskolans verksamhet.

Vid dessa träffar har det även bestämts fixardagar på gården och ni får stor möjlighet att påverka och föra fram era åsikter.

Är ni intresserade?

Kontakta personalen på Kolibrin så skriver vi upp er!

(observera att första mötet är 19 maj kl.18.00 i Flodillerns personalrum)

 

/Kolibrins personal