onsdag 21 juni 2017

vinnare av tipsrundan

Hej igen




Vi har hittat vinnaren i tipspromenaden och efterlyser Bananskalen som med sina 9 rätt och gissning på 11 fjädrar fick den stora äran att vinna Flodillerns årliga tipspromenad. Hör gärna av er, Bananskalen  !. Tvåa blev Manuel med 9 rätt och 15 gissade fjädrar och på tredje plats kom Sellers med 8 rätt.
Sedan kom de med sex, fem och fyra rätt strax efter. Vill ni få reda på era rätt eller svaren på frågorna leta upp Lena på Uttern så hjälper hon er.

tisdag 20 juni 2017

terminens sista blogginlägg

Hej alla

Nu kommer vårt sista blogginlägg för terminen

Det var ett tag sedan sist. Vi har haft vår sommaravslutning och det var härligt att se så många föräldrar och barn på vår gård.

Fjärilslarverna har kläckts och för en tid sedan släppte vi dem fria och de fick flyga iväg på gården. Det har varit lärorikt och spännande att följa deras förvandling.

Dagarna fylls med härlig lek och utevistelse. Ibland är gården översvämmad, därför behövs mycket kläder vid denna tiden. Vi behöver även regnkläder och regnstövlar här.

Under några veckor har våra stora barn skolats i på sina nya avdelningar, det har gått jättebra för dem och de tycker det är roligt.

På torsdagförmiddag  är det dags för vår midsommarfest, om ni kan och vill får ni gärna bidra med en liten blomma till vår majstång.

Vi har tagit emot 3 ung-i-sommar praktikanter, ungdomar som kommer att leka och vara med era barn och få en chans att få lite arbetslivserfarenhet. På Kolibrin hälsar vi Tebin välkommen. Han är 19 år gammal och har just tagit studenten från Naturprogrammet på Borgarskolan. Det finns mer information i hallen.

I vår hall finns även information om sammanslagningen på Sannaparken,





 info ifrån ledningen samt information om vilka dagar vi håller stängt till hösten.




Slutligen vill vi tacka för gott samarbete under terminen och önska alla  barn och föräldrar en riktigt skön sommar, nu hoppas vi på mycket sol, glass och bad :-)

Hälsningar Tina, Helena och Malin














torsdag 8 juni 2017

Sommarfest inställd!

Hej!
vi hoppas att ni alla nu har hört att sommarfesten är inställd och flyttad till nästa torsdag den 15 juni. Detta pga dåligt väder.
Hälsningar från kolibrin

torsdag 1 juni 2017

skräpplockardag och soligt väder

skräpplockardag och soligt väder


Idag har vi haft vår skräpplockardag. Barnen hittade massor av skräp på gården, planterade solrosor, sorterade skräp och sorterade hela och trasiga uteleksaker





Några av barnen var på besök på biblioteket och tittade på vår utställning, Jessica läste också bok för alla barnen. Och så hittade barnen en bok om vulkaner som vi lånade.


Två av våra fjärilar har precis kommit ur sina puppor!


Vi har sköna soliga dagar och det är bra om barnen har solhatt eller keps med sig. Om barnen har solkräm på hyllan så smörjer vi efter lunch när det är soligt. Ni föräldrar smörjer på morgonen.


Ni kommer väl ihåg sommarfesten nästa torsdag 8/6 16-17.30! Se i hallen eller tidigare blogginlägg.
På måndag börjar Malin på kolibrin. Hon kommer att vara hos oss i sommar och sedan den 7/8 startar Amina.
Vi påminner om att förskolan är stängd imorgon fredag!