onsdag 30 augusti 2017

Eldblomma och brandkårslek!

Idag har vi åter provat våra regnkläder och det var härligt i duggregnet på gården! Sanden ändrar karaktär när den blir våt av regnet och barnen utforskar hållfastheten när de bygger med och formar sanden och bakar kakor.


På eftermiddagen lekte några barn brandkårslek. De hade brandmanshjälmar och vi hämtade röda tyger som fick vara eld. När man var inne i det röda tyget var man "eldblomma". Barnen låtsassprutade vatten på elden och släkte den. En utforskande rollek om avslutades med "tack för att du hjälpte mig att släcka elden"



Vi har en svart tavla där barnen målar med vatten. Det blir fantastiska mönster och barnen tittar på droppar som rinner och som i sig skapar formationer.






fredag 25 augusti 2017

ny termin, nya möjligheter :-)

Hej alla Kolibriföräldrar


Vi vill välkomna Er till en ny termin. Solen skiner på oss och vi är ute en stor del av dagen. Efter en härlig semester får vi träffas igen och vi har fått en trevlig start tillsammans. Vi hälsar gamla barn, nya barn och vår nya fröken Amira välkommen hos oss på kolibrin.


Som ni redan känner till är vi mitt inne i en inskolningsperiod. Förra veckan skolade vi in 5 nya barn. Simon, Adam, Frank, Sigrid och Alvin. Denna vecka har Ebba varit hos oss på inskolning.
I början på September kommer Ralph och Alexander. Vårt fokus just nu är att skapa gemenskap och lägga grunden för en trygg barngrupp. Inskolningstiden är lika viktig för de nya barnen som kommer till oss, som för de barnen som varit på Kolibrin sedan tidigare.


Om ni kikar in i vår ljusateljé möter ni våra trummor. Varje dag har vi samling där trummor och rytmägg används flitigt. Barnen har sångkort med våra kära bekanta visor och de väljer vilka sånger vi ska sjunga. I trumsagan om Tyra och Myran deltar barnen med inlevelse när "regnet öser ner och åskan dundrar".


Vi kommer att fortsätta med att gå ut direkt på morgonen (efter frukosten) vi upplever att det fungerar väldigt väl och garanterar att alla barn får tillfälle för utelek.
Tänk på att solen fortfarande kan bränna, en långärmad t-shirt kan vara skönt och en solhatt eller keps som skydd för känsliga ögon.


Igår firade vi de barn som fyllt år under sommaren. Vi sjöng, hurrade och åt smaskig frukt.


En liten påminnelse: förskolan är stängd den 7 september (se anslag i hallen)


Adams pappa på Kolibrin har anmält sig som föräldrarepresentant till föräldrar samrådet, ert forum att diskutera förskolefrågor med ledningen. Är det någon annan som är intresserad av att vara representant kan ni kontakta oss.


Vi önskar er alla en härlig helg och hoppas solen skiner på oss :-)


                                                    Här kan ni läsa vår trumsaga: