måndag 26 februari 2018

Tematiskt arbete

Tema VATTEN

En dag när vi åt lunch såg vi att det snöade utanför fönstret. Först var det små snöflingor och efter en stund dalade det ner stora snöflingor.


Senare under dagen skapade vi egna fönster med snöflingor med hjälp av silkespapper och klister.
Här tränades bl.a finmotorik, ta instruktioner samt vänta på sin tur.




När snöflingan landade i handen så förvandlades snöflingan till vatten! Magiskt:-)


Ena dagen snöade det och nästa dag sken solen.Vi sjöng "Hej Vädret" och några av barnen fick välja vilket väder det skulle vara utanför fönstret.

På detta sätt slingrar sig vårt tema likt en röd tråd genom vår verksamhet.







onsdag 21 februari 2018

äntligen ett blogginlägg...

Det var lite tid sen vi bloggade sist, vi har haft sjukdom i personalgruppen och då får bloggen vila.


Förra veckan erbjöd bland annat vattenlek, både inne och ute och en stunds skapande inför "alla hjärtans dag ". Vi fick även möta snö i förra veckan (men då låg kameran på laddning så vi kan inte bjuda på några bilder). Pulkaåkning från våra kullar var en spännande erfarenhet :-)













Idag och igår har cyklarna varit ute och våra barn älskar att cykla. Några har lärt sig att trampa iväg själv, andra sparkar sig fram med fötterna. Några barn sitter tålmodigt och väntar på att någon skall komma och cykla dem  i våra "taxicykclar". Barnen får samarbeta i trafiken och lösa hur man kan göra när man möts.









fredag 9 februari 2018

Fredagsblogg


Veckan går snabbt och nu är det fredag igen. Vi har njutit av det vackra vintervädret och haft fredagsgympa och dans ute med hela husets barn på förmiddagen. Det är härlig att se alla barnen röra sig tillsammans :-)

Idag är vi bara 6 barn, några är lediga och några är hemma sjuka i feber. Krya på er och välkomna tillbaka nästa vecka säger vi till alla sjuklingar.

Trevlig helg på er alla

Tina, Anna och Amira

onsdag 7 februari 2018

Äntlign vinter och kyla ;-)



Nu har kylan kommit till Skåne och våra barn har fått möta is i utemiljön.. När de kom ut i måndags hade våra bilar och en dinosaurie frusit fast i vattenpölen. Barnen försökte lyfta upp den och bilarna och var värdigt förundrade när det inte gick. De språkade "jag kan hacka", " det är starkt", "den sitter fast, det är is - kallt". Efter en stund kom de äldre barnen och hjälpte till att hacka i isen och leksakerna blev " befriade".




Längre bort på gården hade en stor vattenpöl frusit och skapat en hel iskana Våra  yngsta barn njöt av att halka omkring och var hela tiden förberedda för att falla, jättebra grovmotorisk träning.










I går eftermiddag tog vi fram is och kalla kuber som barnen fick utforska. De smälte i barnens händer och de kommenterade att isen blivit till vatten. Många ville smaka på iskuberna och de språkade om kyla och glass. De var även intresserade av att isen gled så lätt när den smälte.








Lite bra att veta:

Vi har märkt att det parkerats många vagnar inne i vårt sov däck nu när det varit regniga dagar. Eftersom de försvårar vår fysiska arbetsmiljö när vi lägger barnen måste vi be er föräldrar att placera medhavd vagn utanför sovdäcket. Tänk även på att inga vagnar får placeras i öppningarna till sov däcket eftersom det är vår utrymningsväg om det börjar brinna ! Några barn på fjärilen sover i sina vagnar och deras vagnar kommer att stå på insidan.




På tisdag kommer vi att ta emot en ny praktikant. Hon heter Jasmin och kommer att vara hos oss i fyra veckor till en början med. Hon ska läsa SFI parallellt med att hon utbildar sig till barnskötare.