fredag 20 december 2019

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

 Så här tjusig blev vår julkalender till slut.

 Vi på Kolibrin älskar att skapa och här är ser ni våra julpynt.

Idag dukade vi upp till långbord, med stjärnor, ljus och servetter.

Vi önskar er alla en riktigt härlig ledighet<3
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

torsdag 19 december 2019

Julfest och juldans

Vi fick ett julkort från Gårdstomten idag!




Efteråt dansade hela förskolan i ringdans runt julgranen.
Till tonerna av dragspel sjöngs det "Nu är det jul igen"..."Räven traskar över isen"..."Mormors lilla kråka"..."Vi äro musikanter" så det ekade över hela gården!

Inne på Kolibrins samling hängdes en julgranskula från jultomten upp i vår egen gran. På bilden fanns en häst och ett barn tyckte då att vi skulle sjunga Staffan var en stalledräng. 

måndag 16 december 2019

Tankar bakom julkalendern

Först och främst, tack för en mysig luciamorgon!
Fint att få mingla runt och småprata lite.

Ända fram till jullovet kläs granen, vi fått av jultomten, med julgranskulor.


Att få uppdraget att öppna julasken, plocka fram julgranskulan samt att dessutom få gå fram till julgranen och hänga upp kulan är mycket stort:-) För några barn har det varit viktigt att hänga julgranskulan högt upp i granen och för några har det varit viktigt att visa upp bilden (ledtråden till sången) för de andra kompisarna. Här tränar barnen bl.a på turtagning, att ge andra plats samt att glädjas med andra. 
Det kan ju vara lite läskigt att stå i centrum, men genom en lustfylld aktivitet som denna ökar barnens självförtroende och de känner sig stolta över sin prestation. 

Våra samlingar är också ett sätt att skapa gemenskap och grupptillhörighet, vilket ger en bra grund när det gäller värdegrundsarbetet.


onsdag 4 december 2019

Luciainformation

Relaterad bild

Årets lucia är på fredag den 13 december och i år kommer Flodillern ha en gemensam luciakonsert utomhus kl. 7.30. Detta betyder att alla som vill vara med måste vara på plats (färdigkissad, frukostfylld och påklädd) på Kolibrins avdelning kl. 7.15. Tänk på att lussekläderna måste kunna kläs på utanpå ytterkläderna.
För hjälp att hålla fokus samt koncentration i luciatåget önskar vi att alla barn som lämnar stannar kvar med förälder i publiken.

Runt kl. 8.00 öppnar Kolibrin och Fjärilen upp sina avdelningar för en gemensam lussefika med barnen, föräldrar och syskon.

Ni som väntar med luciatåg till nästa år är hjärtligt välkomna att lussefika med oss!

Meddela Amira, Anna, Tina (eller annan tillgänglig pedagog:)
om ni kommer till luciakonserten, hur många som kommer eller om ni kommer endast till lussefikat.


tisdag 3 december 2019

Idag fick vi en fisk

På samlingen idag öppnade vi paket från tomten, Idag var det en fisk. Barnen bestämde att vi skulle sjunga "fisken simmar många timmar, i sitt hav" högt och tydligt så det hördes ändå till tomten på nordpolen
Sedan lärde vi oss två nya Lucia sånger. Midnatt råder och socker bagaren.

På uppevilan idag har barnen från Kolibrin och Fjärilen spelat spel tillsammans.

måndag 2 december 2019

adventstider

Idag har några barn varit inne och skapat julgranar. De pryder vår avdelning fram till jul då de får följa med barnen hem.
På vår samling fick vi brev från tomten. Vi har fått en fin julgran och julgranskulor med bilder på. 
Tomten vill att vi sjunger så det hörs ända till nordpolen.

Varje dag får ett barn öppna ett paket med en jukgranskula och sätta upp den i julgranen. Idag fick vi en kula med ett lamm på idag och barnen sjöng bä bä vita lamm. Vi väntar med spänning på vilken bild/ledtråd vi får imorgon.