torsdag 30 januari 2020

fest igen

Nytt kalas idag, en av vår kompisar fyller 3 år idag.
I dramatiseringen om när han föddes fick mamman en spruta av doktorn och barnen lyssnade och tittade med skräckblandad förtjusning.

komihåg att vi har stängt imorgon. Trevlig helg önskar vi på Kolibrin

onsdag 29 januari 2020

Födelsedagsfirande

Idag har vi firat en kompis som fyllt 2 år i helgen. Födelsedagslådan och en stol stod i musikrummet när vi gick in till samling. Barnens förväntan steg, vem har fyllt år? Sedan sjöng vi vår inledningssång "Någon fyller år idag, vem kan det va" och då hörde vi vem det var.
Stolen blev klädd i fint tyg, flaggan viftade, kronan fick plats på huvudet och två ljus blev tända.  Allt enligt vår födelsedagstradition på Kolibrin. Sedan fick vi följa dramatiseringen hur det gick till när vårt födelsedagsbarn föddes. Efter det väntade god frukt till alla.
Det är flera barn som fyller år nu på kort tid, så det blir mycket födelsedagande på Kolibrin framöver.

måndag 27 januari 2020

instrument måndag

Idag lät vår maracasorkester fantastiskt bra. Barnen sjöng och spelade med stor inlevelse. Vi avslutade med sången om att vi har fest i vårat hus och dansade och hoppade tillsammans.

fredag 24 januari 2020

Nani åker buss

Idag har vi sett en film om hur  björnen Nani åker buss i Malmö (filmen finns på You Tube om era barn vill se den hemma). Nani får prova att köra bussen och visade hur allt fungerar i förarsätet.  
Väldigt uppskattat av barnen som följde resan med nyfiket intresse. I slutet av  filmen sjöng barnen  och Nani gemensamt sången om hjulen på bussen.


En sista påminnelse om att vi har stängt för VU DAG fredagen den 31 januari.

Trevlig helg önskar Kolibrin 



torsdag 23 januari 2020

en bussresa

På förmiddagen har några barn lekt inne och några har lekt ute.

Innan lunch samlades vi alla på Kolibrin bilmatta. På väggen kunde  vi se en film tagen från framrutsn på en buss som kör runt i Malmö.  Många barn blev  snart intresserade och tog spontant plats i vår egen vita  buss för att följa med på resan. Man bjöd in kamrater, tillslut var hela bussen full.

fredag 17 januari 2020

instrumentsamling

Förväntan och glädje inför dagens instrument samling. Först värmde vi upp kroppen
Att skaka huvudet och ta bild samtidigt är inte lätt, vi bjuder på en skakig bild :-)
Trevlig helg önskar Kolibrin 

torsdag 16 januari 2020

Födelsedagsfirande!

Idag var det dags för lite födelsedagsfirande. 


Förutom att en liten bebis föddes, så innehöll dagens födelsedagsberättelse även en pappa som cyklade till sitt arbete. Då vi inte hittade någon cykelliknande rekvisita alls på Kolibrin, svängde vi snabbt ihop en cykel utav tre gamla piprensare! Såå klimatsmart;-)
Födelsedagsgrisen själv var mycket nöjd och höll i födelsedagsflaggan under hela festen!


onsdag 15 januari 2020

ny teknik

I går provade barnen på att Schablonmåla bilar. Lärorikt att prova ny teknik, barnen undersökte både färg och stöpplare. Det ska vi prova fler gånger 

tisdag 14 januari 2020

födelsedags tisdag

Idag har vi firat en nybliven 2:åring. Födelsedagskartongen öppnades, kronan placedes på huvudet, stolen kläddes fint, vi viftade med flaggan och tände ljus. Sedan satt barnen och såg och lyssnade till hur det gått till när vår 2 års kompis föddes. Spännande...

måndag 13 januari 2020

måndag

På samlingen idag gömde sig en fisk, en bil o en krokodil i floden.
Barnen tyckte att vi skulle sjunga sångerna om dem. Fisken simmar många timmar..krokodilen i bilen och vi hamrar och spikar 

fredag 10 januari 2020

lek ute och inne

Idag har vi delat barnen i 2 grupper. Några gick ut och plaskade i regnet. De njöt av att utforska sandens struktur när den blev kleggamoja. De andra har skapat med lera inne. Många lussekatter blev det idag.

På samlingen idag möttes barnen av sångburkarna på det vackra stjärntyget. En krokodil, en bil, en buss och en häst var lätt för barnen att lista ut sånger till. I en burk fanns en noshörning, nu blev det svårt... kunde vi någon sång om en sådan...? Nej det kunde vi inte... men snabbt lärde vi oss en om en noshörning som  pussas.

förskolan har planeringsdag

För att ingen skall glömma att vi har stängt den 31 januari vill vi gärna ge er en liten påminnelse 

torsdag 9 januari 2020

en busschaufför...

Barnen leker många rollekar på Kolibrin. Idag är det många som varit hos doktorn och fått medicin och sprutor. I leken bearbetar barnen sina upplevelser tillsammans i fantasin.
På vår samling idag mötte vi en buss och en busschaufför med ett gott humör och vi sjöng en sång om den och pratade om hur bra det är när en busschaufför är glad och vänlig.

onsdag 8 januari 2020

skrammelbilen

Idag samlades alla barn och vuxna vid stockarna, det var dax att avtacka Tina V på fjärilen,  nu kommer Michaela tillbaka från sin föräldraledighet.

På vår samling idag fick vi höra (och följa med med hjälp av bilder) berättelsen om den röda skrammelbilens framfart.
Uppför en backe och över en bro  över en ko, genom en vägg och krossade 300 ägg,  in i ett kök - ut med potatis och lök... riktigt tokigt tyckte barnen. Sedan sjöng vi sången tillsammans.

tisdag 7 januari 2020

Välkomna tillbaka

Vi hälsar alla barn och föräldrar välkomna tillbaka till en ny termin på Kolibrin och hoppas alla har haft en härlig julledighet.

Vi har all personal på Kolibrin tillbaka igen. Anna jobbar mellan 9-11 varje dag och Yalda arbetar heltid och täcker hennes timmar. Tina och Amira är i tjänst som vanligt.

På avdelningen har lite spännande saker hänt. Vi har uppmärksammat att barnen är väldigt intresserade av fordon av alla sorter och speciellt bussar och sopbilar. Under hösten startade vi upp projektarbete om fordon. När barnen kom tillbaka efter lång julledighet möttes de av en stor buss spå avdelningen. Nu får de möjlighet att utforska bussleken inomhus med hela kroppen.




Även vår bilvärld har utvecklats. Barnen har under dagen pratat mycket om bilderna som synliggör fordon i vår vardag.



På samlingen fick barnen möta en mindre buss med dörrar som öppnades och stängdes, bebisar som säger wi,wi,wi  och torkare som sa swich, swich när det regnade. Barnen kände igen vår välkända sång om hjulen på bussen och vi sjöng den tillsammans