måndag 31 augusti 2020

Puppor

 Idag har vi tittat på kål-larverna som bor i våra akvarium. Vi upptäckte att de har blivit till puppor som hänger uppe i akvariet tak. 


Alla barnen fick titta på dem och sedan sjöng vi om fjärilen om lägger ett ägg som blir en larv som sen blir en fjäril. Anna spelade och tecknade till.



fredag 28 augusti 2020

Fransk fredag

 Idag var det Fröken Ylvas sista dag på flodillern. De andra fröknarna hade bestämt att överraska henne med att klä sig i fransk stil. Så idag var det många fröknar med rött läppstift, basker, randiga tröjor och några som hade baguetter i håret.


Vi hade en gemensam samling på gården med sång och avtackning av Ylva. Hon fick fina presenter också i franskt tema.

Trevlig helg

Önskar kolibrin 

torsdag 27 augusti 2020

Vem har flyttat in på förskolan?

 Jessica och Loisa är med i en odlingsförening som heter Växtverket som håller till på guldängen. Igår upptäckte de många kållarver som mumsade på deras kål! En idé föddes, att låta larverna tillsammans med ett gäng goda kålblad flytta in hos oss på förskolan! Nu bor de i två akvarium och fascinationen över våra


nya kompisar var stor ute på gården. Vi har samlat regnvatten till larverna om de blir törstiga. Larverna fick följa med in på vår samling och vi sjöng sången om en fjäril som lägger ägg, som sedan blir till larv för att vidare bli en puppa för att förvandlas till en fjäril.


Vi ser framemot att följa våra larvers utveckling! 


Om ni har kål hemma får ni gärna ta med så vi kan ge larverna nya goda blad. 


tisdag 25 augusti 2020

Tisdag

 Hej  idag var många barn ute på gården och lekte. De var i sandlådan och vid den stora bilen. Några inskolningar var inne på kolibrin och lekte med lera. 

Innan maten hade vi samling. Vi sjöng namnsången och om fisken och krokodilen. Alla barnen satt med på mattan när vi sjöng.


fredag 21 augusti 2020

Fredagssamling

 Idag har vi haft fredagssamling 



med alla barn och personal på förskolan. Vi sjöng några sånger och åt frukt. 


Trevlig långhelg, vi ses på tisdag. 
önskar vi på kolibrin

torsdag 20 augusti 2020

Brandövning

 Idag hade vi brandövning kl.10. När brandlarmet går samlas alla kolibribarn på ena kullen. Barnen fick lite frukt och blev uppropade. Sen gick några barn in och lekte med ficklampor och lyssnade på musik. 

På samlingen hade rummet förvandlats till ett hav där det simmade en lite fisk. Den simmade runt och upp och ner i vattnet.


onsdag 19 augusti 2020

spöksamling och ficklampor

Hej.
Idag har vi haft en samling där vi letade efter ett spöke. Fröken Loisa knackade på garderobsdörren och kikade in. Men där fanns bara en gosig katt som barnen fick klappa. Vi sjöng en ramsa och flickspöket, pojkspöket och henspöket som kan se olika ut. Somliga är tjock, smala, långa och korta de är inte farliga de vill bara säga Hej! Ramsan gjorde vi med rörelser till.

Lite senare, när de flesta barnen vaknat plockades ficklampor fram. Rummet mörklagdes och barnen fick var sin ficklampa att lysa med. Det var väldigt fascinerande.

Vi vill påminna  om att förskolan är stängd på måndag, 24/8 pga versamhetsutveckling.

Trevlig kväll

Anna, Yalda, Jessica, Loisa och Amira




måndag 17 augusti 2020

Ekorrn satt i granen

 Idag har två nya barn börjat. Anna har också kommit tillbaka. Vi hade en samling där vi sjöng ekorren satt i granen. Anna spelade gitarr och hade en burk med rekvisita som tydliggjorde vad sången handlar om. 

Efter samlingen hördes städsåbfen inne ifrån matrummet, som signalerar att vi ska städa tillsammans. 
På eftermiddagen var alla ute i hettan.


fredag 14 augusti 2020

Fredagssamling

 Idag har vi haft lite matematik vid frukostbordet. Det serverades vindruvor till barnen. Barnen räknade glatt och åt upp vindruvorna efter hand.

Efter frukost gick vi ut på gården. Vi hade en samling med alla förskolans barn. Vi sjöng "Hej alla barn" en pedagog spelade gitarr och vi gjorde rörelser till sången. Vi avtackade också Daniela som slutar idag.
Trevlig helg!

torsdag 13 augusti 2020

Inskolning mm

 Välkomna tillbaka från sommarledigheten. De flesta kolibribarnen är tillbaka. Vi har fått tre nya kolibrier denna vecka, vi hoppas att de kommer att trivas.

Denna vecka har Amira, Yalda , Jessica och Loisa arbetat på avd. Kolibrin.

Anna kommer tillbaka nästa vecka.

Nya lämnings/hämtningsrutiner är på g. Vi vill minska antal vuxna i hallen. Lämning och hämtning kommer att ske vid ytterdörren. Personalen tar emot barnen och väska med tillhörigheter. 

Självklart kommer barnens behov i första hand så finns det behov får vårdnadshavare gå in.

Vi skickar med nya barnkort och vistelsetider, fyll i och lämna tillbaka senast 1/9.

Mvh kolibri personal 

Jessica Loisa Yalda och Amira