tisdag 22 december 2020

God jul och Gott Nytt År!

 Nu är det sista inlägget på detta året. Vi vill tacka för denna terminen

 och önska god jul och gott nytt år!



torsdag 17 december 2020

Julfest

 Massvis med roligheter idag. Många små tomtar har kommit till kolibrin idag. På frukosten lyssnade vi på julmusik och fick rikligt 

Idag har det varit fullt av julkul igen. På gården dansade alla barnen med personal runt granen. Nu är det jul igen, mormors lilla kråka m fl och allt avslutades med raketer som flög iväg med hopp och tjo.

På samlingen öppnades ett paket med en julkula
På bilden fanns idag en Lucia. Så vi sjöng Ute är mörkt och kallt. Barnen önskade fler låtar så vi sjöng fler till: Imse vimse, hjulen på bussen, lilla snigel, krokodilen ja alla barnens favoriter. Sen blev barnen inkallade en och en för att sätta sig till bords. Idag hade var det uppdukat m fina julservetter på ett långbord. 


Alla kolibribarnen satt och åt tillsammans 
, med fröknar så klart. Vi åt korv, köttbullar, sill, ägg och potatis.

onsdag 16 december 2020

Trumspel och lucköppning

 Idag har vi tagit ut massor av handtrummor på gården till alla barnen. Först spelade vi till lugn schamanmusik men det var för lite ös så vi ändrade till hårdrocksmusik. Då blev det mer fart i trummandet. Vi avrundade med glad julmusik, det blev en härligt festlig stämning. 

Sen gick vi in och läste lite bok. Barnens favorit är nu "Varför gråter pappan?" De vill göra den om och om igen. Den berör dem alla.

Vi hade samling och idag var det ? som öppnade asken. 

Med en sång som vi sjöng.

fredag 11 december 2020

FREDAGSSAMLING med musikteater!

 Idag var det vi på Kolibrin som ledde förskolans gemensamma fredagssamling. Vi var så upptagna och hade så roligt att vi glömde ta bilder! 

Iaf så skapade vi en musikteaterföreställning tillsammans, där vi alla (barnen hade huvudrollerna) medverkade på olika sätt. Det blev ett fantastiskt samspel där alla levde sig in i sina olika roller. Detta får vi helt klart göra fler gånger! 


Brevet från Gårdstomten går att läsa på Fjärilens blogg.

Innan lunch samlades vi på Kolibrin i vårt musikrum för att hänga upp dagens julgranskula i granen. Flera av barnen såg direkt att bilden, på kulan, föreställde en snigel. Sen sjöng vi "Lilla snigel" tillsammans.

Årets Luciafirande blir lite annorlunda. Inga vårdnadshavare, tidig morgon eller gemensamma lussefikor denna gång, utan på måndag kommer Kolibrin att ha en egen liten lusse-samling ute på gården under vårt träd. Vill någon klä sig i luciatågs-kläder så får en gärna det. På eftermiddagen kommer pepparkaksdoften att sprida sig i våra lokaler, då vi tänker ge oss på lite gemensam bakning. 

Trevlig helg!


torsdag 10 december 2020

Torsdag!

 Idag var det sången om fisken som simmar i många, många timmar som var i dagens julask!


På uppevilan har vi haft det riktigt mysigt! Vi började med att sitta i sackosäckar och tittade på klipp som handlar om bussar och busschauffören!

Sedan fortsatte vi med att hamra och spika. 



onsdag 9 december 2020

Matlagning på gården

 Idag har vi lagat mat och mumsiga desserter på gården. Några nöjde sig med att bara "smaka".




På samlingen var dagens julkula sången som heter mössens julafton som handlar om mamma musen som lär sina barn att akta sig för musfällan så de alla kan fira jul tillsammans!



tisdag 8 december 2020

Julkalender och självförtroende!


Här syns dagens julgranskula samt dagens gemensamma sång. Några krokodiler hade vassa tänder och några inte, det fick en själv bestämma.

Alla väntar med spänning vem som ska få gå fram och först öppna julasken för att sen hänga upp julgranskulan i vår gran.

 Några av tankarna bakom den här aktiviteten är att det utvalda barnet får träna på att stå i centrum samt stärka sitt självförtroende och de andra barnen tränar turtagning. Tillsammans tänker vi sedan ut och kommer med förslag om vilken sång som bilden illustrerar.
 Dessutom har vi roligt tillsammans:-)  


måndag 7 december 2020

Vinterland och julen flyttar in på Kolibrin!

Idag på förmiddagen har vi börjat bygga upp vårt vinterland och pysslat julgranar. Det har flyttat in julnissar hos oss och vi har visat nissarna runt på vår avdelning.





På samlingen fanns idag i julasken denna bild! 
 
Det var sången om haren, jägaren och tomten och samlingen avslutades med sången om dessa. 

På uppevilan har vi projicerat juliga videos på väggen och lyssnat på julmusik! 










fredag 4 december 2020

Övade Lucia

 Idag är det fredag! Det betyder fredagssamling på gården. Idag hade gårdstomten lämnat ett brev med Luciasånger och rekvisita till. Vi fick även se hur man tecknar till sångerna.


Sen gick vi in och hade samling med lucköppning  idag fick kompis öppna luckan som innehöll en kula med bamse på.


torsdag 3 december 2020

Samspel och solidaritet!

 Idag tog vi ut kärran och den förvandlades till en buss och ett fint samarbete att få fart, turtagning vem som ska putta, dra och åka bussen. Lysande tillfälle att träna och lyssna på kompisen som åker bussen om hen tyckte att det gick för snabbt eller ville ha mer fart och att låta alla kompisar få åka bussen!


När vi gick in fortsatte samarbetet och vi hjälptes åt när vi skulle ta av oss våra ytterkläder. 


Idag på samlingen sattes den 3e julgranskulan upp! Det var sången om fjärilen som blev en 🐛.



onsdag 2 december 2020

Julkalender och trumspel

Dagens julgranskula innehöll en bild på ett lamm och vi sjöng "Bä bä vita lamm" tillsammans. 


Ute på gården erbjöds trumspel på de stora golvtrummorna.


I bakgrunden kunde en inspireras av låtar med framträdande trummor, som strömmade ur högtalaren.

tisdag 1 december 2020

Kolibrins JULKALENDER

Vi har fått en gran i Musikrummet!


Varje dag får ett barn hänga upp en julgranskula i vår gran och när alla barn gjort det, då vet vi att det snart är jul:-) 


På varje julgranskula finns ledtrådar till en sång som vi sedan sjunger tillsammans. Idag sjöng vi, samt gjorde rörelser till, "Hjulen på bussen".