onsdag 24 februari 2021

Vilken onsdag!

 På gården har ateljén och gårdsbiblioteket hållt öppet. I ateljén har det målats med vattenfärg på stora papper och på gårdsbiblioteket lästes bland annat böcker om hur vi bor och fordon. Jessica höll en liten språkkurs i hur man uttalar ord på ordentlig skånska samt använde takktecken.






På samlingen har vi haft vårt projekt med Julia. Idag fick ett marsvin flytta in i Julias hus. Vi fick lära oss vad marsvin tycker om att äta och att de gillar att leva tillsammans med andra marsvin annars blir de ledsna.
 


På Projekt Julia dagar flyttar en kolibrikompis in i vårt stora hus som finns i vår hall. Barnet får på samlingen visa upp och berätta om sin familj och hem. 








 


måndag 22 februari 2021

Härliga måndag!

 Idag har vi promenerat till lekplatsen vid sannaparken i det fantastiska vädret. Tränat på att hålla hand och hålla i vagnen och samtalat om varför det är viktigt att gå på trottoaren och inte på vägen. Vidare pratade vi om olika fordon som kör på vägen.


När vi kom fram till lekplatsen hade vi fri lek och klättring blev en spännande utmaning för oss och rutschkanorna var skoj! 




Vi hade vår instrumentsamling på lekplatsen. Vi spelade med maraccas och sjöng olika varianter av "Imse Vimse spindel". Den lilla spindeln ville att vi skulle sjunga lågmält och inte så högt med maraccasäggen medan bamse spindeln önskade att vi skulle sjunga högt och spela hårt och ljudligt med maraccasäggen. 
Vi avslutade samlingen med frukt. 



fredag 19 februari 2021

Egen fredagssamling

 Vår gård är avspärrad som ni säkert sett. Den är full med vatten från snö och regn som inte runnit undan än. Förhoppningsvis är det bättre nästa vecka. Kolibrin har målat med målarfärg.


Barnen provade vad som hände om man blandar färger. Blå och gul blev grön!

På samlingen sjöng vi, spelade trumma och dansade till en låt vi hade på skiva. Vi lyssnade på instruktioner i texten. Var är ögat, örat, huvudet, magen,ryggen,rumpan händer fingrar osv. Och så dansade vi och skakade på kroppen. 

Sen hjälptes vi åt att städa medans


vi dansade ännu mer till vår härliga städlåt   "plocka undan". 

Trevlig helg!


torsdag 18 februari 2021

Brandlarm och yoga

 Idag vid nio-tiden gick brandlarmet. Vi fick ta oss ut på vår uppsamlingsplats så snabbt som möjligt. Barnen blev lite förvirrade, det var konstigt att gå ut utan skor på blöt mark. Vi satt kvar på presrnni gen med filtar och värmde varandra genom att sitta nära och sjunga. Efter en stund fick vi klartecken på att det falsk larm o h att vi kunde gå in igen.Strumporna åkte av o h in i torkskåpet och barnen fick snabbt torra strumpor. Det var ingen brand, det var något i ventilationen som hade utlöst larmet. Skönt, men inte kul. Samtidigt var det en bra övning som vi och barnen klarade väldigt bra. 

Vi var inne och lekte en stund på avdelningen. Sen hade vi yoga på samlingen.

"Trädet"
"Fjärilen"

Yogan stärker barnens kroppsuppfattning. Vi gör även andningsövningar som hjälper barnen att bli mer avslappnade och komma ner i ett lugnare tempo. 

Namaste 

onsdag 17 februari 2021

Onsdag den 17 februari



Vi har varit inne idag på fm. Vi har ritat, lekte med lera, byggde pussel. 
Idag har en katt flyttat hem till Julia. 
Vi har pratat om katter. Vad äter de för mat, vad gillar de, att göra, går de på toa? Därför  sjöng vi lilla katt osv. 

om



måndag 15 februari 2021

Födelsedagsfirande!

 Vi har firat en kolibrikompis som fyllt 2 år!

Vi sjöng födelsedagssånger tillsammans med maraccasägg och fick lyssna på en födelsedagsberättelse om hur det gick till när hen skulle födas. Vi avslutade med att äta mumsig frukt.






fredag 12 februari 2021

Hjärta, sol och dans

 Denna kalla, soliga fredag har vi samlats runt stockarna och sjungit tillsammans, alla flodillerns barn och vuxna. Inledni gsvis ringer det i kobjällran, då vet vi att det är dags att gå genom "portalen".



Emma på Uttern läste ett brev från gårdstomten. Han hade skickat med röda band och bad oss att sprida lite extra  kärlek genom att göra ett hjärta på staketet. Vi hjälptes åt att sätta fast banden i en hjärtformation på staketet. 
Sen hade vi fredagsdisco i solen.
Trevlig helg! <3

 






torsdag 11 februari 2021

Julia och yoga

 Idag har vi varit inne och lekt. Alla kolibri barnen lekte i små olika grupper. Alla pedagoger var närvarande i leken och hjälpte till att visa möjliga lösningar på konflikter som uppkom. Tex när ett barn ville ha kannan med frukt i. Pedagogerna visar hur man kan bjuda in sig till leken och bjuda kompisen på dricka. 

Dockan Julia fick komma in och leka avdelningen. Hon visades runt och fick vara med på att åka buss. 

På samlingen hade vi yoga. Denna gånger gav vi oss iväg på en luftballongtur. Vi såg ormar, träd och hundar som sträckte på sig. Sen landade vi på rygg och slappnade av, vi blundade och andades. 


Namaste 


onsdag 10 februari 2021

Projektstart!

 Idag har vi startat upp med vårt projekt som handlar om Julia och hennes djur!

På samlingen presenterade hon sig och hennes hus. I hennes hus flyttade idag också in ett lamm. Vi pratade om vad nyfödda äter och vad de gillar att äta när de blir äldre och sedan sjöng vi sången "bä bä vita lamm".

Tillsammans med det


ta projekt ska vi också få lära känna varandra bättre, vi som är på Kolibrin. Innan julledigheten fick ni hem information om vårterminens projekt samt en uppgift där ni ska skicka med bilder på barnens hem och familj. Idag fick första barnet visa upp sitt hem och sin familj, dessa sätts upp i vår hall och blir en härlig miljö att få samtala om ens egna och varandras familj och hem. Vid lunchen fortsatte samtal om Julia och om barnen och deras familj och hem. Det skapar trygghet och en koppling mellan hem och förskola.

Ni som inte lämnat in er uppgift ber vi er att göra detta snarast! Om ni behöver en ny lapp så fråga efter det.


måndag 8 februari 2021

Instrumentsamling

 Idag har vi spelat på trumman på samlingen, barnen spelar medan vi sjunger, sen skickar de vidare trumman till kompisen bredvid. De sjunger alla samtidigt. 



Vi spelade sedan med maracasäggen. Vi sjöng och spelade i olika tempo. Spelade starkt, svagt, fort och långsamt. Och vi tränade mycket på turtagning. 


fredag 5 februari 2021

Fredagssamling o målning

 Idag är det fredag vilket innebär en gemensam samling på gården. Vi sjöng våra Flodillernsångeroch kollade om vi fått ett brev från gårdstomten. Men där fanns inget, den var tom. 



Vi åt frukt tillsammans sen hade vi fredagsdisco på Uttern.



På uppehålla läste vi och målade med pensel och färg.

Trevlig helg.



torsdag 4 februari 2021

Snö och yoga

 Vilken underbar dag!

Solen skiner och snön lyser upp vår värld.

Barnen har rullat runt i snön, åkt pulka, gjort snöänglar och till och med målat i snön.



Vårt utebibliotek var och igång, idag läste vi om mamma Mu.

Sen gick vi in och hade samling, vi sjöng om alla som var med. Sen hade vi yoga. Jessica höll i det. Först satte vi ihop händerna framför bröstet och så Namaste. Efter det läste Jessica yogasagan dom tog oss in i djungeln där vi stötte på elefanten. Vi elefantandades med armarna över huvudet och andades ut, då tog vi armarna mellan, under benen. Stötte på flera djur, fjärilen, lejonet och Ödlan. Sist avslutades yogan med avslappning och Namaste.


onsdag 3 februari 2021

Utebibliotek o firande av 3åring

 Idag har kolibrin dragit ut sitt utebibliotek på gården under trädet. Vi satt på madrasser och läste en bok av pija  lindenbaum. 

Sedan gick vi in och hade samling. Vi sjöng och firade en kolibri som fyllt 3 år.