torsdag 20 oktober 2016

Lite sjukdomar men också spöken :)

Det verkar tyvärr som att vi har dragit igång säsongens epedemier av lite allt möjligt. Magsjuka, ögoninflammation och feber/förkylning är det vi startar med. Så därför påminner vi gärna om de regler som gäller när era barn är sjuka. 

Vid ögoninflammation ska barnen vara hemma om ögonen varar, eftersom varet är det som smittar. 

Vid magsjuka gäller det att barnen ska vara helt symptomfria hemma i 48 timmar. Det är viktigt att tänka på att det inte alltid är 48 timmar efter senaste kräkning/diarré utan det kan också gälla 48 timmar efter att de fått tillbaka aptiten eller orken efter en magsjuka. Allmäntillståndet är framför allt det vi går efter. 

Har barnet feber så ska de vara feberfria i en dag hemma och precis som vid förkylningar så måste de orka med dagen på förskolan med allt vad det innebär, till exempel lek på gården (trots vinter) och utflykter. Allmäntillståndet är det allra viktigaste.

Dessa regler finns till just för att förhindra smittspridning, och medan ni har barnen hemma brukar vi samtidigt passa på att desinfektera avdelningarna så gott det går.

Men, för att avsluta med något trevligare så kan vi visa upp lite fina spöken som snart ska hängas upp, lagom till halloween :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar