tisdag 31 januari 2017

tisdagen den 30 januari

Idag har vi i vanlig ordning börjat dagen ute på gården. Det märks att våra yngsta barn har vuxit till sig. Tidigare när vi varit ute i kyla och vind har de önskat gå in efter en liten stund, idag var de runt på hela gården och utforskade, grävde och blev cyklade av de äldre kompisarna


Vi har ofta en liten sångsamling innan lunch då Helena tar fram ukulelen och sånglådan. Barnen väljer en bild som symboliserar en sång och så sjunger vi. Alla väljer i tur och ordning. Det blev många blinka, lilla stjärna och i ett hus vid skogens slut idag.
 
.



Några barn som är mycket intresserade av dinosaurier såg sångkortet med Tyra turanosaur och hittade en plastdinosaurie som var exakt lika dan, de jämnförde och undersökte skuggorna på fotot.














Snart är det sportlov (vecka 8) och vi vet av erfarenhet att en del barn på förskolan  kommer att vara lediga då syskonen (som går i skolan) har lov. Vi har hängt upp en lapp i vår hall där ni antingen skriver om ert barn kommer att vara ledig eller skriver vilka vistelsetider ni behöver denna veckan så vi benmannar flodillern med lagom antal personal och inte beställer hem för mycket mat om många är borta. Tack för hjälpen.






Det  finns även en informationslapp om förskolenkäten i vår hall och vi hoppas att många föräldrar går in och besvarar den över nätet så vi får återkoppling från er om hur ni upplever vår verksamhet, både det ni tycker är bra och det ni känner kan förbättras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar