onsdag 17 maj 2017

Festnformation och fjärilslarver

                                                                          Personal

Som ni kanske har märkt så är inte Doha här. Hon har blivit sjukskriven och kommer inte tillbaka, tråkigt och vi önskar henne god bättring och lycka till i framtiden.
Anna som har varit vikarie hos oss på måndagar kommer att vara hos oss maj månad ut. sedan kommer Malin som stannar hos oss över sommaren.
I Augusti (den 7/8) börjar Amiraa som är barnskötare hos oss , vi önskar henne välkommen till Kolibrin.
Även Robin som arbetar på Humlan försvinner till nya äventyr. Han ska flyta till Kristianstad och vi önskar även honom lycka till.


                                   

                                 Festligheter

  Imorgon firar vi förskolans dag gemensamt ute på gården
                                   barnen får gärna komma utklädda.


                                  Den årliga sommarfesten går av stapeln torsdagen den 8 Juni.




Nytt på kolibrin


Vi har fått fjärilslarver som vi tittat på idag. De bor i en burk där de har sin mat. När de blivit puppor ska vi flytta över dem till ett fjärilshus och vänta på att de skall kläckas och bli fina tistelfjärilar. Vi delar detta projekt med barnen på fjärilen och vi kommer att skiftas om att ha dessa fina små djuren innan vi släpper dem på vår gård.
Det ska bli jättespännande att följa förvandlingen.







onsdag 10 maj 2017

Utsällning på Limhamns bibliotek och annat smått och gott

I måndags startade en utställning på Limhamns bibliotek med Sagoprojekt på Flodillerns som överskrift. Kolibrin har med en liten Tyra-värld med dinosaurieägg och bilder på när barnen lekt eller skapat med dinosaurer på olika sätt. Utställningen varar en månad och vi kommer att besöka den med barnen.




Idag var tre av våra barn tillsammans med fjärilen på Barnens trädgård i Sannaparken, vi fick tre platser tilldelat oss och lottade vem som skulle gå. Barnen planterade och tittade på en föreställning om blommor och djur.




De barn som var kvar på förskolan har lekt ute i våra härliga vattenpölar på förmiddagen, ta gärna en titt i torkskåpen och se om ni hittar något fynd :-)

Igår tittade vi på filmer från när jazzmusikerna var här. Barnen kände, pekade och pratade med bilden som projicerades och spelade trummor och andra instrument till filmen.



Ett barn har skapat komposition av magnetmaterialet. Mönster och färg i mattematiskt skapande.






                                          Nästa torsdag den 18/5 är det förskolans dag!





                                 Vi vill också meddela att vi har vattkoppor på avdelningen.

fredag 5 maj 2017

nytt på Kolibrin



Vi utvecklar ständigt våra pedagogiska miljöer. Barnen är nyfikna och vill gärna skapa. Vi har fått ett sandbord och vi placerade overheaden under så att det lyser genom sanden. Barnen gör mönster och leker med sanden. Overheaden projicerar bilden av barnens skapande och lek på väggen.


Vi har också planterat solrosor! Det blir spännande att följa när de börjar gro och växer upp.



                                         
                                      Här kommer information om hösten och hur vi tänker framåt




Trevlig helg önskar Helena, Tina och Doha

tisdag 2 maj 2017

Tyra, jazzmusiker och pedagogiska miljöer



Förra veckan

I onsdags gick vi på utflykt till krossverksgatan där de har pedagogiska miljöer att besöka. Där fanns mycket spännande att upptäcka!
Ljusdioder hängde från taket i en kub med stora snäckor på golvet. Där fanns också förstoringsglas som vi kunde titta på snäckornas detaljer.
Ett rum var helt mörkt med kartonger vi kunde bygga med. Där fanns också ficklampor och projektorer som skapade en spännande stämning.






Ett barn hittade en liten rullstol och körde länge med denna.






I torsdags hade vi jazzmusiker på besök. En trummis och en saxofonist. Det blev ett häftigt musikaliskt möte. Barnen och musikerna kommunicerade med trummorna och andra instrument. Vi hade också våra sångkort och våra sagokort därinne och barnen tog och visade olika kort och vi sjöng utefter dessa. Tyra var också med och spelade och lekte på trummorna och musikerna var imponerande lyhörda och spelade det som barnen gjorde och de korten barnen visade.



Dagen har tillbringats ute i det härliga vårvädret.





Som ni redan har sett (lapp i hallen) så kommer Duha att sluta hos oss i slutet av maj. i Juni och Juli kommer Malin som är barnskötare att vikariera hos oss, anställningsproceduren är på gång och vi kommer att hålla er uppdaterade så fort vi vet något.
Vi önskar Doha lycka till i framtiden.

Våra utvecklingssamtal är på gång och vi kommer att erbjuda er tider efter hand som de blir färdiga.
 

Påminner om att vi har stängt den 2 juni för verksamhetsutvecklingsdag, se anslag i hallen.