måndag 26 mars 2018

Nytt Rytmikpass

I hallen hänger det nya rytmikpasset!
Där finns en närmare förklaring till vad vi gör samt varför vi gör det. Fråga era barn!:-) Det finns även tillhörande foto till hjälp. Nu kan ni få hur mycket information som helst:-)


Imorgon är det dags för Påskfest!



onsdag 21 mars 2018

onsdags info



Barnskötarpraktikanter.
Som de flesta sett har vi 2 blivande bansskötare hos oss på Kolibrin. Alexandra var hos oss 4 veckor i höstas och är nu tillbaks för en sista 6 veckors praktikperiod (hon blir färdig barnskötare till sommaren). Jasmine läser en annan typ av barnskötarutbildning (under 80 veckor), där man varvar teori, svenska och praktik. Hon kommer att vara hos oss på Torsdagar och Fredagar en lång tid framåt. Vi hälsar dem båda välkomna till oss på Kolibrin.


På tisdagen den 27/3 är det dags för påskfest vi kommer att ha gemensam sångstund med Fjärilen kl 9.30 och de barn som vill kommer utkläda i påskens tema. Kanske vi får ett gäng Påskgummor/gubbar, häxor, harar, katter eller något annat spännande på besök den dagen :-) Hannan lagar en god påsklunch till oss.
Vi önskar också att ni meddelar oss snarast och ert barn ska vara ledig någon dag under påskveckan.


Vi vill påminna om att förskolan är stängd den 18 Maj för verksamhetsutvecklingsdag. Se anslag i hallen.


Tack för gott sammarbete med lapparna inför sommarsemestrarna. Vi vet att det har varit svårt att lämna in lappar så tidigt men det är ett digert arbete ledningen har framför sig med sommarplaneringen och det måste starta tidigt. Vi återkommer så fort vi har någon information om vilka veckor det blir sommarsammanslagning och på vilken förskola vi ska vara på.  Skulle er önskade semester inte bli beviljad eller att ni får några extra semester dagar önskar vi att ni meddelar oss så fort ni vet.







måndag 19 mars 2018

Förändringar i barngruppen

Idag har vi släppt Lily vidare till avdelningen Uttern för nya äventyr. Tur att det inte är alltför långt bort, ifall vi blir för sakniga:-) Lycka till Lily med familj!


På Kolibrin började idag inskolningen för Maja 1 år. Maja, pappa och några av Kolibribarnen hade en stund tillsammans inne på f.m, så att vår nya kompis fick fritt spelrum att börja utforska våra miljöer. Vi hälsar Maja med familj välkomna till Kolibrin.


Och hörni, vilket fantastiskt väder vi fick idag. Heja våren!

tisdag 13 mars 2018

Semesterlappar



OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS!


Vi vill bara påminna om att semesterlapparna ska lämnas till oss denna vecka!







måndag 12 mars 2018

Rytmik

För två veckor sedan hade vi vårt första rytmikpass för året.
Tanken är att vi ska ha ett rytmikpass i veckan, på torsdagar.


På rytmikpassen bearbetar barnen saker som tema, sånger eller andra instruktioner med hela sin kropp. Att använda hela sin kropp underlättar koncentration. Dessutom handlar rytmik även om att få uppleva med olika sinnen, vilket skapar större förståelse för saker och ting.


Rytmikpasset kommer att sättas upp i hallen. Bilder från vårt första rytmikpass finns uppsatt i hallen!

fredag 9 mars 2018

Instrumentsamling

Denna vecka var det dags att starta upp Instrumentsamling.






Från och med nu kommer vi att spela instrument en gång i veckan. När vi spelar instrument använder vi musiken som både medel och mål. Musik består av olika byggstenar och musikmålet var att arbeta med tempo, dynamik och puls.
De utommusikaliska målen var att fortsätta träna på samarbete samt att vänta på sin tur. På köpet fick vi lärande både i språk, matematik och finmotorik:-)










Vi startar med maracas-ägg som är ett bra instrument att börja med bl.a  på grund av att maracas är ett en-hands-instrument, vilket gör det enklare att automatisera rörelserna så att man kan koncentrera sig på andra saker som sång och instruktioner.


Våra aktuella instrumentsånger kommer sättas in i en pärm som ni gärna får bläddra i. Jag ska göra mitt bästa för att luska ut från vilka böcker sångerna finns med i, så finns möjlighet att leta upp dem och sjunga med där hemma:-)

måndag 5 mars 2018

Städmusik

Idag introducerade vi städmusik på Kolibrin. Städmusiken kommer att användas varje dag och
för att inte förvirra kommer den specifika låten (en tung hårdrockslåt:-) endast att användas i just städsyfte.


Städmusiken mottogs med både nyfikenhet och glädje, och VIPS var avdelningen städad och fin!:-)


Vi vill använda musik både som medel samt mål i vår verksamhet och i denna aktivitet blir musiken ett medel som ersätter verbal instruktion. Vi tänker att städmusik gör att det blir lite extra tydligt vad som ska hända samt att alla får reda på vad vi ska göra på samma gång. Dessutom gör vi det alla tillsammans och hjälps åt. Både inkluderande och tillgängligt för alla barn!


För att tydliggöra har lådor och hyllor numera bilder, så att rätt sak kommer på rätt plats. Dessutom är det viktigt att sakerna läggs försiktigt och inte kastas. På så sätt tar vi hand om vår miljö och blir självständiga individer:-)







fredag 2 mars 2018

Utveckling och lärande ständigt pågående





I detta härliga snöväder åkte pulkorna fram! Flodillerns gård har ju två kullar som är alldeles perfekta för pulkåkning. Vem ska åka eller dra pulkan? Vem ska åka i backen? Kan vi åka två? Här tränas det samarbete och turtagning i mängder:-)




Idag skapades även konstverk i snön med hjälp av vattenfärg och penslar.







Dagens samling var sångstund. I burkarna fanns ledtrådar till sånger som vi sedan sjöng tillsammans. Här ger vi varandra plats, stärker vårt självförtroende när vi går fram och väljer burk, vi väntar på vår tur, vi samarbetar och har framförallt roligt tillsammans!:-)