tisdag 17 november 2020

Så mycket mer än bara en festlighet!

"... någon fyller år ida´, vem kan det va´?..." 

Idag har vi firat ett barn som fyllt 2 år!


Den som ska firas får öppna den stora födelsedagslådan och plocka upp saker som vi behöver, som grön-glittrigt tyg till födelsedagsstolen, en födelsedagskrona, en flagga, ett festligt underlägg samt ljus att blåsa ut. (Tränar självständighet och tillit till sin egen förmåga) Dagens födelsedagsbarn beundrade det tjusiga tyget en lång stund:-) När detta är riggat börjar födelsedagsberättelsen. 


Efter födelsedagsberättelsen bjuds alla på festligt uppskuren frukt, vi jämför födelselängden med nuvarande längden och pratar om vilket väder det var just den dagen. Sedan sjunger vi "Vi gratulerar" och hurrar exakt så många gånger som barnet fyller år. 

 Så spännande och intressant att få följa med i berättelsen! Det är som att lyssna på högläsning och se på teater på samma gång! Och barnen börjar skapa förståelse om varför man egentligen firar födelsedag. Här stärker vi födelsedagsbarnets självförtroende samtidigt som resten av barngruppen tränar sin förmåga till empati, omtanke om andra samt inlevelse i andra människors situation.

Så mycket mer än bara en festlighet :-)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar