måndag 13 mars 2023

Vattendropps-ljudeffekt med claves!

Stor del av Flodillerns gård hade förvandlats till en sjö! 

 Halva barngruppen klädde på sig och gick ut.




Vi plockade fram hinkar, byttor samt skålar i olika storlekar som genast fylldes med både vatten och sand.  Diverse kannor,  som en gärna hällde med, samt spadar och skopor, att ösa med, användes också flitigt.


Alla var väldigt upptagna med att hälla/fylla/ösa/tömma under en lååång stund. 
Men sen var vi alla ruskigt blöta, kalla och geggiga och ville in i värmen!


Finns inte alla kläder på respektive barns hylla, så är det stor chans att de hänger i vårt överfulla torkskåp!



Sen var det dags för veckans INSTRUMENTSAMLING!
Först skickades ett par claves runt i barngruppen. Den, vars namn vi sjöng, fick spela för att sedan skicka vidare till kompisen bredvid. Vi har tränat så mycket på just turtagning och samarbete, vilket visar sig i vår barngrupp varje dag! Tänk att våra ettåringar, tvååringar och treåringar hjälper varandra och samarbetar så att denna instrumentövning bara flyter på! Fantastiskt!


Just denna regniga dag passade det alldeles utmärkt att spela till "Vattenvisan", som vi lärt oss på våra gemensamma Gårdssamlingar. När vi sjöng: "...Dripp-dropp, dripp-dropp. Dripp-dropp, dripp-dropp...", så skulle en spela på sina claves (puls). Det lät precis som vattendroppar! 



Vi tränade även dynamik och tempo i våra välkända instrumentlåtar (som finns i en pärm bredvid Musikrumsdörren, om en är nyfiken.)



"... Drunkelidronk, bunkelibonk. Lägg instrumenten i korgen nu..."

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar