tisdag 21 februari 2017

Hej


Februari månad som skämtsamt kallas "vabruari" går mot sitt slut. Många barn har haft det kämpigt med sjuksommar denna månaden och vi hoppas på en friskare månad i Mars :-) Det har gått en tid sedan vi gjorde något blogginlägg, tiden har inte riktigt räckt till eftersom vi även  har haft sjukdom i personalgruppen.


Som ni har sett hänger det lappar om sommarsemestern på barnens hyllor. Vi är medvetna om att det är tidigt men det är ett stort pussel som ska läggas varje vår, då ledningen behöver se  över vilken förskola som ska vara öppen för sammanslagning, under vilka veckor samt hur vi löser bemanningen på bästa sätt. Vi hoppas på gott samarbete och att de flesta kan lämna lapparna till oss i utsatt tid. Tack på förhand.


I vår hall står en låda med kvarglömda kläder, den börjar bli överfull och vi hoppas att ni kan hjälpa oss att leta igenom den efter ert barns kläder så vi kan få den att minska i omfång...


Nu undrar ni säkert vad vi har sysslat med under förra veckan när bloggen varit tyst.
här kommer ett litet axplock










När snön låg som ett vitt täcke över gården passade vi på att ta ut färgen och måla ute. Barnen fascinerades över hur den vita snön färgades i regnbågens nyanser. Vi tog även ut såpbubblor, barnen lekte och försökte fånga bubblorna som snabbt steg mot skyn.







Vi har skapat med lera och pärlat med stora nabbipärlor.  Vi har byggt pussel och ritat.
Barnen upptäcker geometriska former och  undersöker mängd och antal när de skapar. De tittar på varandra och lär av varandra. Små pincettgrepp tränar finmotoriken.











Vårt ljusbord används flitigt här byggs det med transparanta geometriska byggblock som är magnetiska. Barnen utforskar teknik och matematik.

I fredags hade vi musikfest!

Vi spelade instrument och sjöng och dansade. Tyra, en myra och bockarna Bruse var med i allt.


Efteråt dansade vi diskodans och självklart dansade Tyra, bockarna och trollet.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar