torsdag 9 februari 2017

Snö och Tyras födelsedag!



Snö
Idag ligger snön som en härlig lekmatta ute på gården. Barnen testar, känner och undersöker. Och smakar :)

 De äldre barnen hjälper de yngre. Några barn blir dragna i pulkor och det är skönt att få en hjälpande hand när man ska upp i backen.

Gården var hal idag, när man har ramlat några gånger känns det tryggt att krypa en stund.








Födelsedag
Igår bestämde ett av barnen att det var Tyras födelsedag! Vi sjöng "Ja må hon leva.." och det bakades lertårtor och Tyra fick presenter och fick äta lera.




Vi har också film med dinosaurier på storbild. Barnen är fascinerade och har många funderingar. De hjälps åt att svara på varandras frågor och berättar för varandra om hur det är. "Dinosaurierna äter grodor och där är en krabba som biter en dinosaurie i rumpan. Äggen kläcks och alla bäbisdinosaurierna springer, de kommer inte hinna innan det blir mörkt." osv.






Vår svarta tavla används flitigt, barnen skapar med krita och med svampar med vatten. Nu har vi också köpt in färgade kritor.




En konstnär, Rita Ackermann, hade nyligen utställning på Malmö konsthall med sina stora verk. Stora svarta eller gröna tavlor med delvis utsuddat motiv.
" I utsuddandet träder vissa linjer fram ännu kraftigare medan det mesta försvinner i utsuddade breda drag." citat från http://www.omkonst.se/16-ackermann-rita.shtml


Slutligen  vill också vara tydliga med att det är viktigt för oss att ringer/eller skickar ett sms om ert barn är sjukt, ledigt eller kommer senare. Vi vill veta detta, helst innan kl 8.00 på morgonen. Om ert barn har varit sjuk önskar vi att ni meddelar oss dagen innan det kommer tillbaka. Tack på förhand!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar