torsdag 13 april 2017

påskfest och sagotorsdag

Festonsdag



Igår hade vi påskfest på Flodillern. Många barn var utklädda till Häxor, Katter, Kycklingar mm. Vi startade dagen med att måla våra ägg som vi skulle äta till maten. Sedan samlades kolibrin med fjärilsbarnen och sjöng påsk sånger och lekte rörelselekar.
Till lunch serverade Hannan en god påsk lunch





Vi har möblerat om på Kolibrin.  Många av våra barn gillar att klättra och balansera, utomhus finns många spännande platser för detta, stockar, stenar och kullar osv. Inomhus finns visserligen stolar bord och hyllor, men de lämpar sig inte så bra för denna leken, vi har därför lånat in balansmaterial från fjärilen för att möta barnens önskan. Det lockade direkt och många ville prova.



Sagotorsdag

Vi gjorde sagokort med saker som är viktiga för barnen. Pappadinosauren, Tyra, en röd ballong, dinosaurieägg, myran osv.
Sedan drog barnen ett kort i taget och sammanlagt tre kort till en saga, en början, något som händer och ett slut. Det var en gång...och så skapade vi flera sagor.

En saga blev: Det var en gång en pappadinosaurie som promenerade, plötsligt kom Tyra, hejhej sa de till varandra. Då kom en röd ballong och de flög iväg, sen sa ballongen pang! Snipp snapp snut så var sagan slut
Varje sagokort fick också ett instrument som spelades till sagan.





Efteråt gjorde barnen sagor och musik på olika spännande sätt!












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar