onsdag 5 april 2017

Sommareftermiddagar!



Nu kommer våren med stora steg och träd och buskar har fått små gröna knoppar och blad.
Nu försöker vi vara ute så mycket som möjligt, både på förmiddagen och eftermiddagen.


Vi har fått många frågor om kläder:
Det är bra om barnen har lite lättare kläder som en tunnare mössa, gympaskor, skalkläder osv. för våra eftermiddagar är nästan sommarsköna!
Förmiddagar och morgnar är fortfarande kalla och har barnen ex fleecejacka och fleecebyxor till sina skalkläder eller sina ofodrade regnkläder så klarar vi dagen fint. Behåll barnens regnstövlar och regnkläder här för vi är ju också ute regniga dagar.


Gårdens backar är intressanta att gå, rulla eller krypa upp och ned för. Barnen undersöker sin egen kropps förmåga, hur kan jag balansera här och hur mycket lutning behöver jag i kroppen för att lätt gå eller krypa uppför och nedför. Om det inte går att gå uppför kanske man kan krypa. En del äldre barn springer lustfyllt upp och ner.




Våra cykelstigar är också backiga. Barnen har olika strategier för att ta sig fram i uppförslut. Kanske kan man få en kamrat att knuffa på, eller så får man prova att trampa/sparka sig uppför. Blir det för svårt kanske man måste kliva av cykeln och dra den efter sig. Barnen provar sig fram.






                                             
 Instrumentstund med och utan dinosaurier :) Vi sjunger och spelar tillsammans innan lunch




Idag hade Helena ett munspel med sig till barnen och flera av barnen blev mycket intresserade, många ville prova och många lyssnade.
Ett munspel ger fin träning till munnens motorik och främjar också språkutveckling (träning av munnens muskler)
Två barn stod vid ett tillfälle och "pratade" med munspelets toner, två toner var och sedan lämnades det över och kompisen tog två toner, och så stod de i några i minuter och samtalade med varandra.
Ett av barnen stod också en lång stund framför spegeln och tittade på sig själv när han spelade.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar