tisdag 3 oktober 2017

2 oktober

Hej alla Kolibriföräldrar


Det var några veckor sedan vi bloggade senast, vi har haft sjukdom i personalgruppens och då går barnen först och bloggen får vila. Men även om ni inte har kunnat läsa om barnens vardag här har det såklart hänt en massa spännande saker i barngruppen och på avdelningen.


Nu är alla 15 barnen inskolade på Kolibrin. Vi har under augusti och september arbetat mycket med grundverksamheten dvs. gruppgemenskapen, grundtryggheten för barnen,  rutinsituationer, lära känna ute och innemiljön (och materialet där) och  hur är vi mot varandra och vår omgivning, Detta arbete ligger till grund för hela verksamheten på Kolibrin. Vi fortsätter att gå ut direkt på morgonen och försöker dela barnen i mindre grupper under dagen.


Vi vill tacka för väldigt god uppslutning på vårt föräldramöte i förra veckan. Där vi presenterade hur vi arbetar med läroplanens mål med de yngre barnen. Ni som inte kunde närvara kan se vår Powerpointpresentation i Fjärilens hall. Adams och Ralphs pappor anmälde sig som representanter till förskolans föräldraråd. Om ni har några förskolefrågor som ni önskar att de tar med sig dit kan ni lägga en lapp i barnens hyllor.


Terminens fester:  Höstfest den 7 November (förmiddag)
                             Lucia (kommer att vara ute) 13 December kl 7.30
                             Julfest 21 December (förmiddag)


Mer info om detta kommer senare.


V 44 är det höstlov i skolan och vi vet av erfarenhet att en del barn med äldre syskon brukar vara lediga då, vänligen meddela oss om ert barn kommer att vara ledig så vi kan planera mat och bemanning för denna veckan.


Nu kommer kylan och vi önskar separata sov kläder till era barn. Gärna fleecetröja och fleecebyxor, varma strumpor och en sov mössa. Detta lägger ni överst på era barns hyllor så är det lätt även för vikarier att hitta rätt.
Även utevistelsen kommer snart att kräva lite varma kläder. Varmfodrade regnställ och varmfodrade gummistövlar, en extra varm tröja, mössa och fleecevantar rekommenderar vi att ni att har på förskolan när oktoberkylan drar in. (någon frågade på föräldramötet vad vi rekommenderade, ni väljer såklart det ni vill till ert barn).


Helena är ledig varje måndag precis som tidigare och då är Johanna på Kolibrin.


Nu till lite roligare information.
Ny barngrupp kräver ny miljö och vi har tillfört lite nytt material och möblerat om, även små förändringar stimulerar barnens upptäckarglädje, att tänka nytt och stanna kvar i leken och utforskandet.


Ritbord som alltid står tillgängligt

En ny samlingsmatta, och en ny miljö för legobygget






 
Till ljusbordet har vi tillfört en 3:d miljö med hjälp av speglar. Där presenteras geometriska former, grundfärger och röntgenbilder på olika djur.



                        Barnen är väldigt förtjusta i babblarna så vi har lånat in materialet från Fjärilen.







Ploppar som är tillgängliga i det stora rummet. Vi tränar färg, mönstertänk och finmotorik.


Många barn är intresserad av bilar och nu har de fått ett eget bord där många barn kan leka samtidigt.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar