onsdag 9 maj 2018

vi fick nya kamrater idag

Dagens utelek blev extra spännande när vattentunnan skulle fyllas och spillvatten började rinna över gården. Eftersom vår brunn är placerad en liten bit ovan mark samlas vattnet där innan de fylls upp och rinner ner i brunnen. Detta har varit väldigt fasinerande för barnen idag. Efter en stund beslöt de sig för att hjälpa vattnet ner i brunnen och öste med spadar och kärl. Det är svårt att bara ta vatten, gruset ska ju helst inte följa med. Vi pratade om att brunnen är bra att ha när det regnar och att vattnet kan rinna ner där.







På vår samling idag fick barnen möta 2 nya hudkompisar. Vi har tidigare mött Annans hund här på vårt rytmikpass och  det pratar barnen ofta om.
Nu ville 2 nya hundar komma hit och träffa våra barn. Vi sjöng en ny sång för nya hundkompisar och tränade på att skälla starkt och svagt. 
Hundarna  fick en låda att sova i  och mjukt tyg att vila på och en vattenskål så de kan dricka.. 2 koppel har vi också om de vill gå ut på promenad. 
Vi bestämde tillsammans med barnen att de skulle få bo i vår koja i ateljén så nu blir den kojan en hundkoja. Alla barnen sa att de ville ta hand om hundarna, här kommer vi att öva samarbete och turtagning framåt.
Några barn har kommit med förslag på namn till hundarna, vi får bestämma tillsammans vad de ska heta.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar