onsdag 5 september 2018

härliga sensomar

Vår fina sommar vill inte släppa sitt grepp om oss än och vi njuter av att vara ute så mycket vi kan. Barnen leker rollekar och det bakas mycket kakor i sandlådan. Cyklarna  används flitigt, barn en tränar sammarbete och turtagning. I bilen kan man åka vart man vill. Idag ville flera barn köra till kalas och vi sjöng "vi gratulerar" tillsammans. Våra nyinskolade barn upptäcker vår fina gård med stort intresse och återvänder till en vuxens trygga närhet när de känner att gården  blir för stor och leken lite för livlig runtomkring. När de "tankat" trygghet,  ger de sig av på små utflykter igen.
Ibland blir det konflikter mellan barnen och då provar de att förhandla och lösa det själva (under vårt insyn),  ibland behöver de hjälp med att tolka vad kamraten vill och då kan de se varandras perspektiv.




Våra samlingar skiftar mellan sångsamlingar, musik och rytmik..
Igår berättades sagan om Bockarna bruse. Den känner barnen till och dramatiserar själva på avdelningen, det finns bockar och ett troll på vårt djurbord. Idag har vi haft musiksamling med maraccas-äggen





Vi vill även berätta att Anna är ledig några veckor framåt och då kommer Rolsalinda (Rossi) att vara hos oss på Kolibrin. Lisa fortsätter att komma för Amira på måndagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar