torsdag 30 augusti 2018

Introduktionsveckor

Vilken härlig barngrupp vi har och så glada de är att träffas igen efter en lång sommar. Barnen har utvecklats under sommaren och vuxit till sig, många har kommit tillbaka och stolt visat upp trosor och kalsonger och går numera på toaletten nu.


Under augusti och september kommer vi på Kolibrin att arbeta med introduktion och gruppgemenskap. Vi har varit ifrån varandra en lång sommar, några kamrater har försvunnit från gruppen och några nya kamrater skolas in just nu  Vi har även förändrat i vår pedagogiska miljö och barnen håller på att utforska den som bäst. Som ni förstår har det hänt mycket i barngruppen och då behöver vi svetsas samman som grupp igen och påminnas om våra  rutiner och hur vi är mot varandra och vår miljö. Vi är nära barnen och hjälper dem att sammarbeta och stödja deras lek tillsammans.


Vi kommer att fortsätta som tidigare att gå ut efter frukosten och ha vår gemensamma samling (med olika aktiviteter såsom musik, sång och rytmik) innan lunchen.


På torsdagar mellan 8-9 har vi vår avdelningsreflektion och då kommer Lena S och Jessica som är på Uttern att vara med våra barn.


I vår nya djurvärld blir det många spännande möten mellan barnen. De nya barnen undersöker och utforskar djuren tillsammans. "Mu, mu" säger de till varandra när kon går på promenad.




Några äldre barn började spontant leka/berätta sagan om bockarna bruse. " Trollet kommer och äter upp dig", " Ta inte mig, ta den som är efter mig, han är tjock"














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar