tisdag 19 april 2022

Introduktion och inkännande

 Idag har det börjat en ny kolibrikompis. Introduktionen börjar med att bekanta sig med pedagoger, innemiljön och våra rutiner. Vårdnadshavare är med den första tiden för barnen ska känna sig trygga. Vi ger barnen den tid de behöver för att känna sig tillräckligt trygga att kunna släppa vårdnadshavare och utforska denna nya värld, utan deras närvaro. 

På samlingen idag fick vi fiska sångfiskar ur ett hav. Julia var med och visade hur man gjorde sen fick några barn fiska.


På baksidan av kortet fanns en bild på sånger som vi sjungit tidigare. Bä bä vita lamm, blinka lilla stjärna, snabba fisken och sillen. 
Momentet att gå fram och fiska är en utmaning för flera barn. De står då i centrum för allas uppmärksamhet, vilket upplevs obehagligt och leder till otrygghet. Andra älskar det, och då är det en utmaning för dem att avvakta.
 Alla barns behov är viktiga och vi tar hänsyn till dessa genom att vara inkännande och erbjuda lagom utmaningar som de klarar, på så sätt får de uppleva att de är kompetenta och trygga.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar