fredag 22 april 2022

Rytmikpass med musikmål "Dynamik".

 TORSDAG:

Vi gick ner till havet för att ha en fridfull stund och koppla av till fiskarnas svaga ljud "bubbel och plask". Men, plötsligt stördes vår lugna tillvaro av väldigt starka ljud. Både en motorbåt samt en färja körde förbi och vi fick hålla för öronen. Vi lärde oss en ny sång, "Små fiskar", där vi gjorde bubbelljud med läpparna och plaskljud med händerna.



Sedan förvandlades vi alla till fiskar som simmade runt i havet. När musiken stoppade, bromsade alla fiskar och när musiken startade upp igen, fortsatte alla fiskar att simma i böljan den blå. Att hålla kroppen i rörelse (mycket), för att plötsligt stanna (lite), och sedan simma vidare igen (mycket) ger en upplevelse av dynamik med hela kroppen.


I Gårdsbiblioteket kunde en läsa blandad litteratur samt lyssna till en ljudsaga om Pippi Långstrump och i Uteateljén kunde en skapa med olika färger.



FREDAG:

Förmiddagen spenderade vi som vanligt ute på vår gård. Uttern tog emot låt-önskningar och flera kolibribarn dansade med till tonerna som strömmade ur högtalaren:-) 

På samlingen hjälpte några barn Julia med att fiska upp olika djur, som vi sjöng om. Först ett litet spännande överraskningsmoment där vi sedan tillsammans redde ut vad som fastnat på kroken. 
-En elefant! -En nyckelpiga!, hojtade barnen.
 Det blev sånger om en cyklande elefant, en skadad ekorre, en krypande nyckelpiga samt en jättesnäll haj. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar