fredag 31 mars 2017

Hej

 
Denna veckan har det inte blivit något bloggande eftersom vi haft sjukdom i personalgruppen och då får vi såklart prioritera att vara med barnen.

 
Självklart har det ändå hänt en massa spännande på vår avdelning.

 
På förmiddagarna  har vi varit ute och lekt med våra kamrater, flera dagar i regn och gården har varit full med spännande vattenpölar att plaska och ösa vatten ur - härligt tycker de flesta barn.
När barnet öser och häller i kärl av olika mått tränas matematik (volym).

 
Sångsamlingar har vi haft innan lunch och barnen har önskat sånger genom att välja ett sångkort. Nu ser vi att barnen lärt sig att de kommer att få välja och har lite mer tålamod att vänta på sin tur vilket är en bra träning för framtiden.

 
Vi har börjat lägga fram stora ritpapper som täcker hela bordet där barnen får rita tillsammans. När barnen ritar språkar de och de imiterar varandra i bildskapandet.

Leran har också varit flitigt använd. Det är ett fantastiskt material som ofta utmanar barnen att tänka nytt eftersom det är så formbart och har så många möjligheter .

 
Våra magnetaktiviteter och ljusbordet lockar alltid barn att upptäcka och experimentera, och djuren och  dinosaurerna har varit med i många barns lekar under veckan.

 
                 Härliga stunder av lek och sagostund i liten grupp har veckan också erbjudit.
 






Vi vill samtidigt påminna er att skriva (på lappen i hallen) eller berätta för oss hur barnen skall vistas hos oss under påskveckan.


Slutligen vill vi önska er alla en riktigt skön helg med mycket sol och värme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar