tisdag 28 november 2017

brandövning

Idag inledde vi dagen som vi brukar och gick ut. Vad vi inte räknat med var att hela himlen skulle öppna sig och att alla skulle få en rejäl dusch. Våra barn som älskar vatten kände efter en stund att det inte var så härligt längre så vi bestämde oss för att gå in igen.


Lagom till att alla barn var inne och torkskåpet var fullt av blöta kläder ringde BRANDLARMET !!!!
Vi var inte förvarnade om att det var övning  så vi fick skyndsamt ge oss ut i regnet igen, denna gången utan regnkläder på bara stumplästen. Efter en stund fick vi besked om att det var övning (som vi alla klarade galant) och vi kunde bege oss in igen med frusna, lite uppskärrade barn


Väl inne värmde vi oss  och bytte  till torra kläder. Vi samlades och  pratade om vad som hänt  och åt god frukt. Det är bra för er att veta detta om något barn skulle vara ledsen i natt , det var traumatiskt för de små liven när brandlarmet ljuder och vi måste skynda ut utan kläder. Hjälp oss gärna och plocka ut ert barns kläder i torkskåpen och lämna tillmaka eventuella lånestrumpor.



I vår hall finns information om vårt traditionella Luciafirande på morgonen den 13 December.
Vi får se hur våra yngre barn väljer att göra, några vill säkert vara med och några kanske väljer att sitta i famnen på sina föräldrar och titta på. Det är ok vilket som.

Förutom allt som har med vatten att göra är våra barn väldigt intresserade av teknik, vi har fått en fläkt på avdelningen och barnen undersöker med förtjusning vindkraft och sjalar. Här kommer lite bilder från gårdagens utforskande.








Slutligen vill vi ge er en sista påminnelse om att vi har stängt den 8/12 ( nästa fredag), se anslag i hallen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar