tisdag 14 november 2017

vatten, vatten, bara vanligt vatten :-)

Lite uppdatering runt personalen på Kolibrin. Vi förstår att ni har undrat, men vi ville inte berätta något förrän allt var klart.  Vi hälsar vår nya förskolelärare med musikprofil Anna välkommen till oss på Kolibrin, med start några veckor in i Januari. Hon har precis som Helena ett extra intresse för musik och det är vi väldigt glada för.
Innan dess kommer Johanna (som varit vikarie hos på måndagar för Helena) att vara hos oss, det känns tryggt, hon känner våra barn väl. På fredag är Helenas sista dag hos oss och vi önskar henne ett stort lycka till.




Eftersom barnen på Kolibrin är väldigt intresserade av vatten (både ute och inne) har vi valt detta som vårt tema. Vi kommer att väva in läroplanenes olika mål när vi utforskar vatten tillsammans med barnen.


Alexandra som varit praktikant hos oss smaksatte vatten med surt, salt, sött och barnen fick smaka och sedan peka på bollar med ansiktsuttryck för att beskriva vad de tyckte om smaken, spännande.... många barn tyckte surt och salt smakade gott. Barnen mötte nya begrepp och fick prata om olika känslor.



I förra veckan var våra yngsta barn inne och experimenterade med vatten och sand. De undersökte strukturer och volym och flytkraft.


       
Idag har våra barn  undersökt och  känt på kallt och varmt vatten. De flesta barn stoppade ner hela handen i glaset när de skulle känna. Något barn sa "aj" när hen kände på det varma vattnet för att markera att det var varm.
I andra glas fanns fryst vatten i olika färger som barnen utforskade.  När vi kom in efter lunch hade isen börjat smälta och barnen kunde uppleva hur vattnet ändrade skepnad från fast till flytande form vid olika temperaturer.

I vår utemiljö möter vi ofta vatten och barnen jublar när vi berättar att det finns vattenpölar på gården. Regnkläder och regnstövlar kläs på med förväntan...I denna stund när jag skriver bloggen sitter jag på däcket med alla sovande barn. Utanför skvalar regnet ner, vår gård kommer att vara redo med stora  vattenpölar när vi går ut i morgon :-)






Vi vill också påminna er om att lämna in lapparna om jullediheten, sista datum är den 23 november.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar