tisdag 7 november 2017

Höstfest

Idag har vi haft höstfest och många av förskolans barn kom utklädda idag. Förskolegården fylldes med spöken, häxor skelett, pumpor, spindlar mm.


Vi började med att ta ut vår stora pumpa och barnen hjälptes åt att limma/glittra den så den blev dekorerad och fin. Barnen ska vara delaktiga och kunna göra själv, i allt vi gör, därför valde vi att inte skära ut ansikten eller liknande i pumpan som man brukar göra, och istället glittrade vi tillsammans.

 

Sedan samlades hela husets barn vid kullarna och vi njöt av en gemensam sångstund.
med spök/häx tema. Det är härligt när alla barn i huset är tillsammans i en gemensam aktivitet.




Innan lunchen hann vi också titta en stund på spöket Laban och de barn som ville, fick fortsätta att måla med lim/glitter på löv som dekorerade taket när vi åt lunch.

Lunchen ja.... det var en skrämmande historia....idag fick vi äta gröna maskar (pasta), stenkulor (köttbullar) och blodsås (tomatsås) och det tyckte barnen var extra festligt.
"kan jag få mer maskar" var det något barn som sa :-)


Information

Vi hänger upp all viktig information i vår hall och sedan en lång tid tillbaka har vi haft lapp uppe om våra studiedagar när vi har stängt. Vi vill ändå passa på och påminna er om dem så ni är väl förberedda.
Den 8 December och den 22 Januari är dagarna som är inplanerade och det kommer ytterligare en under vårterminen som vi meddelar så fort vi vet något.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar