fredag 5 mars 2021

Tomteuppdrag och födelsefirande

 Idag höll Kolibrin i fredagssamlingen på gården. Gårdstomten hade ringt till kolibrin fröknar och sagt att han lämnat saker i brevlådan så att alla barnen kan få lite spänning och även ett viktigt uppdrag som han vill ha hjälp med.


Amira, Jessica och Yalda hade stora hattar på sig, tomten hade lagt två i instrument en tamburin och ett par små zimbaler. Alla sjöng - Hej allihopa! Och - på våran gård. Yalda och Amira spelade på instrumenten. Jessica tog ut en högtalare och tre dinosaurier ur brevlådan. Hängde upp högtalaren, satte upp högtalaren så alla kunde höra. Ett högt rytande hördes och en sång om Tyra tyrannosar Bronto brontosaur och Peter pteranod. Alla sjöng med och gjorde rörelser till. 

Sedan var det dags för det viktiga uppdraget. Gårdstomten hade lämnat en bit av en frisbie och en trasig bil. Han ville ha hjälp av barnen att städa undan alla trasiga leksaker och annat skräp. En sopsäck togs fram ur brevlådan och alla barnen sprang iväg och letade efter skräp. Det blev väldigt fint på gården!

På kolibrin, innan maten hade vi en samling till. Vi firade en kompis fyllt 2 år. Födelsedagsbarnet fick titta i stora paketet, tog fram en krona, flagga, glittrig filt som sattes på pallen. 2 ljus tändes och blåstes ut. Vi fick ta del av barnets reseberättelse.

Pappan lagade mat och mamma som var höggravid satte sig i fåtöljen och kände hur barnet knackade inne i magen. Hon förstod att det var dags att föda.  Pappan slutade att laga mat och de tog sig till sjukhuset. Efter många timmar kom lilla bebisen ut, alla blev lyckliga. Mormor morfar farmor och farfar kom och hälsade på på sjukhuset.


Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar