måndag 20 september 2021

Gårdsbibliotek samt instrumentsamling!

Gårdsbiblioteket har bytt dag!
 Istället för onsdagar och torsdagar så är Gårdsbiblioteket öppet på MÅNDAGAR och torsdagar.


 Idag handlade allt material i Gårdsbiblioteket om fordon. Bilderböcker, sångböcker, läsböcker och tidningar var fyllda med fordon av alla de slag. 

Någon tog reda på hur en bulldozer fungerar, en annan följde en polisbil i jakten på en tjuv och några lyssnade på berättelsen om kattfamiljen som reste med både buss och båt.



12 st färgglada bilar samt vägbana fanns också tillgängligt i anslutning till litteraturen. 




När vi läste om helikoptern så landade en liten nyckelpiga på vår bok! På mycket nära håll var vi nu många som kunde följa nyckelpigans färd i Gårdsbiblioteket. Nyckelpigan visade även upp sina vingar som den hade under det prickiga skalet. Så spännande! Vi lockade upp nyckelpigan på ett löv som ett barn bar bort till blommorna i pallkragen. 

På dagens samling var det dags för instrumentsamling med maraccasägg.
Innan vi började spela på våra instrument var det dags för uppvärmning. Vi skakade igång våra händer i en sång, och fortsatte sedan med att skaka på (och sjunga om) några fler kroppsdelar, som fötter och huvud. 
Här tränar vi dels på själva spelrörelsen samt känner den med hela kroppen, men vi tränar även koordination som behövs när en spelar instrument. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar