torsdag 9 september 2021

Literacy i vår utemiljö!

Kolibrin är ansvariga för Gårdsbiblioteket, som är öppet varje onsdag och torsdag. Vi håller till under trädet närmast Kolibrin och är tillgängligt för alla på Flodillerns gård. Gårdsbiblioteket har både blandad litteratur samt olika temalådor. Ibland kan en få ta del av någon form av musik, som t.e.x instrumentspel, i Gårdsbiblioteket.

 

Idag plockade vi fram djurlådan, med både böcker och tidningar med djurtema...


... men också djurfigurer samt en matta med djurparkmotiv.


Här kan en t.e.x ta del av högläsning, titta på bilder, bläddra, läsa själv eller med en kompis, men även hålla i och leka med djuren som finns på bilderna i böckerna eller på djurparksmattan. 
Vi samtalar om böckernas innehåll, vi tränar på att uttala de olika djurarternas namn, vi jämför samt pratar om djurens färger och former. Både faktaböckerna samt sagorna, som ibland är skojiga och ibland spännande, genererar i många tankar, frågor och samtal bland barnen. Några av djuren sjunger vi om.


Här pratar två Kolibrikompisar om hur mycket de ääälskar (deras ord;-) maskar och sniglar.


På torsdagssamlingarna har vi alltid stort fokus på rörelse. 
Här ser ni oss när vi är mitt uppe i ett rörelsepass, med instruktioner invävda i den inspelade musiken. Visuellt stöd får en genom att titta på kompisarna och oss vuxna. Lyssna och göra, titta och härma. Alla sätt funkar fint! Vi använder oss av hela rummet samt hela kroppen i vår grovmotoriska träning. Dagens motoriska övningar handlade bl.a om att gå, krypa, hoppa, dansa, springa, stoppa och gå på tå.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar