onsdag 23 november 2016

Bokstäver på kolibrin

Dagen började som den brukar. Vi gick ut och lekte på vår fantastiska gård.
Det händer mycket på en dag på förskolan. Social gemenskap, omvårdnad  och lärande går hand i hand.

Vi kommer framåt att ge er en inblick på hur vi upptäcker och fångar barnens läroprocesser och utmanar dem vidare. Ibland kommer vi att göra kopplingar till vår läroplan och dess strävande mål.




I sandlådan möter barnen matematik i olika  former. Barnen undersöker bl.a. 
vikt, volym och densitet. Vatten och sand möts och förändras efter temperatur och väder.
En sifferorm på gården med talen 1-10 kan utforskas med alla sinnen.

Balans och grovmotorik. Fart och broms allt samspelar. 
Fantasi och upptäckarglädje


Några barn valde att leka inne med vårt nya magnetmaterial. De undersöker hur delarna dras till varandra och stöter bort varandra. Det samma händer med vagnarna och tågen till vår tågbanan. Man kan prata med barnen om fysik begreppen begreppen attrahera och repellera.
Teknik och skapande blandas i en härlig kombination när magneterna blir en spindel
Innan lunch samlas vi och har en gemensam sångstund. Då tränar vi språk och rytmik



Vi har fått ett alfabet på Kolibrin. Ett barn är mycket intresserad av bokstäver och kan de flesta. Vi hoppas att detta intresse skall spridas till de andra barnen och har placerat ut ett alfabet för att väcka nyfikenhet på bokstäver och deras symboliska värde.



Slutligen har vi en vädjan till er föräldrar som kör era barn i vagn hit på morgonen. Området för vår sovvila är en utrymningsväg och får ej blockeras av vagnar. Detta är viktigt att ni respekterar annars kommer vi inte ut på ett tryggt sätt om det börjar brinna och vi får anmärkning vid brandskyddskontrollerna. 

Vi ber er att placera era vagnar på utsidan av staketet vid sovområdet (se skylt)  Endast de barn som sover i sina vagnar placeras under tak.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar