onsdag 2 november 2016

Hej alla föräldrar på Kolibrin


Nu har hösten gjort sitt intåg och gården har skiftat karaktär. Nu har vi mycket löv och geggamoja att leka med. Det har även blivit kyligare och kalla vindar sveper över oss. Vi vill gärna vara ute och leka varje dag och har bestämt oss för att gå ut direkt efter frukost. Sedan har vi möjlighet att gå in i mindre grupper och ha olika aktiviteter. På torsdagarna kommer vi att gå på små utflykter. Vi lämnar förskolan ca 9.15 och önskar att alla barn som ska med är lämnade till oss då (annars har vi telefonen med oss och ni kan ansluta där vi är).

Den 15 december är det förldrarsamråd. Det sitter en lapp i hallen där ni kan läsa lite mer om vad det innebär. Vi hade önskat att någon av föräldrar vill ta på sig rollen som representant från kolibrin. Meddela oss om ni är intresserade.

Som alla vet kommer Iris att sluta hos oss den 18 november. Många föräldrar undrar vem som arbetar på Kolibrin framöver. Duha är kvar, Tina kom ny förra veckan och har börjat lära känna barn och föräldrar.  Den 28 november välkomnar vi Helena till oss.  Ni kommer även att möta Fareba på Kolibrin då hon är extra i huset och kommer att täcka upp när Tina har semester i december.

Vi vill gärna ta hand om era barn på bästa sätt och därför vädjar vi till er föräldrar att hjälpa oss med att märka ert barns kläder. Detta gäller alla kläder även skor/stövlar.  När man kommer som ny personal på avdelningen är det nästan omöjligt att veta vems kläder som tillhör vilket barn om de inte är märkta. Vi uppmuntrar barnen i deras självständighet och de vill gärna hämta sina kläder själva. Ibland hamnar allt på golvet och blandas med andra barns, då är det inte lätt att hitta rätt. När ni hämtar på kvällen ber vi er att ta en titt i torkskåpen och lyfta ut ert barns kläder så är de tomma till nästa dag.

Bra att tänka på nu när det blivit kyligare och blötare är att se över barnens utrustning. Eftersom vi sover ute vill vi gärna att barnen har en separata sovkläder som vi inte använder i uteleken ( de blir blöta och grusiga och är inte så sköna att sova i)  Bra att ha är fleeströja, fleesbyxor, mockasiner/raggsockor och en tunn mössa. Detta lägger vi högst upp på ert barns plats tillsammans med napp/snutte eller trygghetsleksak så blir det lätt att separera från utekläder.

Även till uteleken är det bra att titta över ert barns utrusning. Vi har en härlig gård med mycket att upptäcka, den bjuder på lera och vattenpölar och barnen älskar att undersöka och prova. Det är viktigt att vi kan skydda oss mot kyla och väta.

Här kommer lite tips på vad man kan tänka på:

  • En varm tröja att ta på under overallen är skönt.
  • Tänk på att barnens regnkläder måste vara så stora att de går att dra på utanpå overallerna, banden vid fotslutet drar vi under stövlarna för att inte få in vatten så de måste vara hela.
  • Vanliga regnstövlar är snart för kalla, allvädersstövlar som tål vatten är ett bra alternativ.
  • Även vantar som står emot väta är bra att ha och en varm och skön mössa.
  • När det gäller extrakläder är det bra att lägga hit mycket. Barnen tvättar sig själv och ibland blöter de ner sig, och det spills lätt vatten när vi äter. När de varit ute och lekt behöver de ofta byta kläder. Som ni förstår kan det gå åt en del kläder under en dag på förskolan.

Det var mycket komihåg på en gång och nu kommer vi till något mer lustfyllt

På fredag kommer vi att ha Nallefest tillsammans med våra kompisar på Fjärilen. Vi kommer att ha gemensam sångstund och barnen får gärna ha med sin favortnalle (helst namnad).

Den 13 december firar Flodillern lucia. Det kommer att bli gemensamt ute för hela huset kl. 15.30. se anslag i hallen.

Vi ser framemot ett gott samarbete med er föräldrar och härliga stunder med era barn.

Hälsningar Iris, Tina, Duha och Helena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar