fredag 25 november 2016

Så var det fredag igen

Ännu en vecka har gått, nu går det fort till jul. 
Ni som redan nu vet om barnen ska vara här eller vara lediga i julveckorna får gärna komma med jullapparna snarast. Annars är sista datum för inlämning den 30 november.

Vår torsdagspromenad blev lek på gården denna veckan eftersom huset har haft kvaltitsdialoger med ledningen och vi har hjälpts åt med barnen. Nästa vecka börjar vi inskolning av våra två nya barn så vi stannar på gården då med.

Idag har vi startat med utelek. Barnen ville vara inne och undersöka vår nya aktivitetstavla "krokodilen", men vi övertalade dem att gå ut och få lite frisk luft och rörelse först. 

Efter en god lunch (vegetarisk pastasås och pasta) var många små trötta och somnade gott ute i sina sovsäckar. De ligger varmt inlindade och sover djupt efter en liten stund.


Ni undrar kanske vad "krokodilen" är för något. En aktivitetsstation full med kluriga uppgifter som utmanar barnen tex. kugghjul (fysik), labyrint som en kula skall rullas fram genom vridningar  (matematik och fysik) ), rytminstrument (musik) magnetlabyrint med siffror (matematik). Finmotorisk träning, allt samlat i formen av en krokodil. Den fick vi igår och den tycker barnen är jättespännande.


När ni lämnar eller hämtar era barn försöker vi möta  upp i hallen för att välkomna er, men vi hoppas att ni känner at ni alltid är välkomna in på avdelningen och se miljön som er era barns vardag och prata med oss.  Det är inte alla som vet att ni har möjlighet att vara med oss i verksamheten om ni önskar. Vill ni vara med några timmar eller en halvdag så blir vi glada. Om ni önskar detta så bestämmer vi gemensamt en dag då det fungerar i verksamheten och för er.


Slutligen vill vi önska er alla en riktigt skön helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar