måndag 21 november 2016

Måndag - nytt material för att stimulera fysik och matematik

Idag (efter frukosten) gick vi ut och lekte med hela husets barn. Vädret är mildare och barnen kunde utforska och leka utan vantar och vi ser hur barnen uppskattar att kunna få ett ordentligt grepp och utnyttja sin finmotorik.

Nu har Iris slutat hos oss och denna veckan har vi hjälp av Fareba på Kolibrin, innan Helena kommer till oss nästa tisdag. 

Vi har fått nytt material på avdelningen. I vårt samlingsrum finns nu en ljuskub som skiftar i färg och sprider ett lugnt och intressant ljussken. Den är tänkt att använda som grund för att skapa ett sinnesrum , men även till  experiement och forskande med olika material som tex. Sand, ris mm.

Inne på avdelningen har vi sedan en tid haft ett ljusbord där barnen kan undersöka  hur olika material släpper igenom ljusstrålar och andra inte gör det. Där finns också geometriska former och små färgade hemisfärer som skiftar färg efter underlaget. Vi tränar matematiska begrepp och fysik.
 
Det sista nya materialet som presenterades idag är kulor och rör i olika former som är magnetiska. Det var magiskt att se hur barnen samlades runt materialet och undersökte och provade tillsammans. De härmar varandra och lär av varandra i processen. Magnetism och skapande är väldigt spännande. Teknik i vardagen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar