fredag 10 mars 2017

grönflagg fredag

Torsdagen den 9 Mars


2 barn stannade inne och bekantade sig med vårt nya barn. Vi sjöng och läste tillammans, byggde pussel, provade magnetism och lekte och lärde känna varandra. 


Det är viktigt både för det nya barnet att lära känna pedagoger, kamrater och miljö. Lika viktigt är det att  barngruppen ska lära känna det nya barnet och välkomna det i vår gemenskap. Detta blir ofta lättast om man får vara några stycken åt gången i början.


resten av barngruppen lekte ute på vår härliga gård.

Innan lunch tog Helena fram vår instrumentlåda och barnen valde vad de ville spela på. Det fanns många instrument tex maracas, tamburiner, ackordklockor och cabasa.





Grönflagg fredag


Vi började dagen med att fira Georg som fyllt 3 år i veckan. När barnen fyller år får de sitta på en speciell stol. Vi sjunger "vi gratulerar" och hurrar lika många gånger som barnets ålder. Efter det serveras det ett extra fint fruktfat till alla och barnet som fyller år får ett födelsedagskort i form av en kolibri. 

Sedan var det dags att gå ut och ta del av festligheterna. Flodillerns förskola har fått grön flagg och idag var det dags att hissa flaggan (som är en fasadflagga) och manifestera denna utmärkelse. Hela husets barn och pedagoger samlades. Vi pratade om att man måste vara rädd om naturen och sjöng gemensamt en sång om detta. Den är så uppskattad att vi fick sjunga den 3 gånger. Efteråt var barnen sugna på att dansa och musik från Melodifestivalen och dansande barn/pedagoger  fyllde vår gård. I det praktiska arbetet på vår avdelning pratar vi mycket om att vi ska vara rädda om djur och natur. Vi källsorterar och barnen följer med ut till vårt miljöhus och hjälper till att källsortera. Till mellanmålet kommer vi att servera denna tjusiga kaka dagen till ära.

Här kan ni läsa lite mer om grön flagg 

.

Nästa vecka startar inskolningen av vårt nya barn. Vi önskar henne välkommen till oss på Kolibrin!

Trevlig helg önskar Tina, Helena och Doha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar