onsdag 1 mars 2017

Onsdagen den 1 mars

Idag har kolibribarnen och utterbarnen varit på varandras avdelningar, medans Uttrarna var på Kolibrin var de största Kolibribarnen inne hos Lena och Dhoa på Uttern. Så idag är det Lena på Uttern som gör ett blogginlägg.

Kolibribarnen hade matematikaktiviteter både inne och ute, vi började med frukten, vilka var flest och mest, störst, minst och var hette de olika frukterna. Sedan delades frukten i halvor !, de sjöng fruktsången medans de valde vilken frukt de ville ha.

Sedan smög vi in på Uttern och där på golvet låg en hög med nallar och fyra papper. Vi satte oss ner i en ring runt om och barngruppen började benämna alla färgerna de såg. Men var ska de vara, snabbt fick de rätt plats och medans de sorterade benämnde de storlek, antal, färg och de samarbetade under sorteringen.




Vi hade också med oss saker från Kolibrin, vilka hörde ihop och blev ett par. Vad var det för saker, vad brukar vi använda de till och vilken form hade de. Matchningen gick snabbt och de hjälptes alla åt att hitta paren.

Vi avslutade med frilek med Utterns plusplus och djur, skulle vi hitta två Tyra ?







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar