onsdag 15 mars 2017

vi sjunger och spelar tillsammans





                                                       Onsdagen den 15 Mars

 


Idag fick våra vänner dinosaurierna vara med
                                          i uteleken.  "titta - här är Tyra, "se de är samma, lika"

Vårt projekt - Tyars värld är med barnen hela dagen och barnen väljer ofta att leka med dinosaurierna. Begrepp och motsatser som stor/liten, farlig/ofarlig, snäll/dum, lika/olika förekommer ofta i barnens samtal och funderingar.





Några barn har varit i vår ljusateljé  på förmiddagen. Här fanns idag fler instrument än vanligt och barnen provade och lyssnade. Efteråt ritade och sjöng de gemensamt sången blinka lilla stjärna. Helena ritade och sjöng olika ljud, hackiga ljud blev hackiga linjer och prickar blev enskilda toner osv. Barnen hängde på och lyssnade och ritade egna ljud. Här skapar vi tillsammans musik genom sensmotoriska upplevelser och blandar olika uttryckssätt. Att rita musik är ett slags förstadie till att själv skapa och skriva ner musik. Ett barn blev väldigt fasionerad av när Helena ritade precis under hans hand så att han kände hur det ritades på pappret.

Innan lunch samlades vi för att spela på våra nya instrument och sjunga tillsammans. Spontant kom våra vänner från Fjärilen in till oss och vi fick en härlig gemensam stund tillsammans.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar